Toni Petrea poate răsufla ușurat. Boc a dezmințit venirea lui Șumudică la U

Primarul Clujului, Emil Boc, a dezmințit că la U Cluj va fi instalat antrenor Marius Șumudică în direct la Napoca Live.

”Sunt consternat de cea ce se vorbește. Vă spun cu toată sinceritatea: U Cluj îl are antrenor pe Toni Petrea, un antrenor bun, performant. Cine, Dumnezeu, putea să creadă că, iată, mergi la Craiova care ne-a bătut cu 5-0 în campionatul anterior, și îi bați pe teren propriu. A fost o mobilizare de excepție a băieților sub conducerea lui Toni Petrea. Nu știu să fi intervenit niciun element de vreo altă natură. Azi va fi ședință de Consiliu local, va fi prezent și Radu Constantea (consilier local PNL, președintele U Cluj, n.r..), am să-l întreb, dar nu știu de existența unui asemenea scenariu.

Și, aș vrea să stabilim un lucru: Universitatea are stabilitate, are antrenor, are susținerea orașului, are stabilitate financiară. Îi așteptăm pe băieți să vină cu trei puncte de la Mediaș sâmbătă seara, pentru că au demonstrat că se poate. Avem încredere în această echipă, restul e cancan.

Am respect pentru Șumudică, dar nu am avut niciun fel de discuție, nicio idee, nimic. Sunt convins că fiecare își caută loc, ați văzut și cu Eugen Neagoe. Eu i-am spus atunci: ai grijă pe unde mergi, că o să regreți la un moment dat. Am închis atunci acel conflict, am și spus atunci că a fost un gest incorect în raport cu Universitatea Cluj, pentru că ne-a lăsat într-un moment foarte, foarte greu. Am și spus atunci: ok, toate se întorc la un moment dat în viață.

Toni Petrea e un antrenor valoros, profesionist, un om care a demonstrat și la FCSB, și asta e părerea mea, dacă acolo ar fi fost lăsat mai mult să-și impună viziunea, acuma Steaua era campioană.

Aici, la Cluj, are independență totală, l-am și asigurat de asta, că niciodată cineva îl va suna și-l va întreba de ce a băgat un jucător sau altul, sau să joace cu un jucător anume. I-am spus că e doar treaba sa, e responsabilitatea sa profesională deplină și că-i respectăm autonomia de decizie.

De asemenea, i-am spus să știe că e o stabilitate financiară a clubului, evident nu una de Liga Campionilor, nici una care să fie la nivelul primelor patru echipe din campionatul nostru, dar una în creștere și consolidată, un climat fantastic al orașului care se află în spatele său, și că așteptăm de la echipă tot ce pot da, tot ce se poate obține. Și, iată că s-a putut, a venit și egalul cu Petrolul. Am avut și o discuție după meciul cu Rapidul și le-am spus că după vremea rea vine și vremea bună, că sunt zile în care totul merge prost, inclusiv să-ți dai două autogoluri. Important, atunci se face diferența pentru meciul următor, să stai cu capul sus, să te antrenezi ca și cum ai câștiga meciul, și iată că a venit apoi victoria de la Craiova.

U poate bate Dinamo

Sunt convins că și acum, fiind serioși, putem veni cu o victorie cu Dinamo. Știu că galeriile sunt înfrățite, dar cum se spune frate-frate, dar brânza e pe bani. Se spune că Dinamo nu mai e ce a fost, dar am văzut meciul pierdut cu 3-0 în fața celor de la Sepsi. Acela n-a fost deloc rezultatul din teren, Dinamo putea lua un punct fără niciun fel de problemă. Să nu subestimăm, deci, Dinamo, pentru că ei au avut exact ghinionul pe care l-am avut noi în meciul cu Rapid. Dinamo nu e ceea ce pare, ci poate să ne pună probleme serioase, și nu l-aș trata deloc ca un meci de antrenament.

Am fi în grafic să facem 7 puncte. Știu că e greu să fii în play-out, dar să nu fim într-o zonă în care să tremurăm mereu, ci într-o zonă confortabilă în care să putem construi, apoi să vedem care e drumul spre play-off. Am început reconstrucția acestei echipe din 2016, de la zero, din Liga a IV-a. Am reconstruit solid, cu fiecare pas așezat, cum trebuie. Așa vrem să facem și acum. Anul trecut a fost foarte bine, am ajuns și în finala Cupei României, am terminat pe un loc bun. Anul viitor vrem să mergem mai sus, doar așa putem avea un viitor bun”, a declarat primarul Emil Boc, la Napoca Live.

Distribuie articolul pe social media: