Un consilier local USR a publicat lista proiectelor întârziate ale Primăriei

Un consiler local USR, Călin Groza,  a participat recent la ”inaugurarea” simbolică a străzii Universității, de către activiști, care e șantier deși trebuia dată în folosință în septembrie.
El a publicat pe facebook o listă de proiecte, care nu se găsesc pe siteul primăriei, cu proiectele neterminate ale acesteia!
În ultima ședință de Consiliu local i-am cerut primarului finalizarea rapidă a proiectelor majore întârziate printre care și cel al străzii Universității și a zonei adiacente, a căror întârziere a adus la disperare cetățenii Clujului.
Primarul Emil Boc mi-a răspuns că nu este nicio întârziere și că legea permite decalarea termenului inițial de execuție dacă apar situații neprevăzute sau calamități.
Înțeleg că pentru PNL anul 2023 a fost plin de calamități, au pierdut funcția de prim-ministru și au ajuns a cincea roată la căruța lui Ciolacu, dar asta nu ar trebui să afecteze clujenii.
La Calea Moților – Calea Mănăștur, alt proiect mult întârziat, se vor face prin săpătură deschisă 3 stații de metrou (intersecție Calea Mănăștur – Câmpului, Calea Mănăștur – zona Platinia, intersecție Calea Moților – strada Eminescu) și 2 stații de evacuare urgență (Calea Moților 5, Calea Moților 40). Adică o luăm de le zero!
În plus, Primăria a inițiat lucrările la metrou fără a asigura o sursă alternativă de finanțare, în cazul în care fondurile PNRR vor fi blocate de către Comisia Europeană ca urmare a neîndeplinirii reformelor angajate de către România, așa cum se întâmplă deja în 2023.
Replica primarului Emil Boc a fost că speră la continuarea guvernării PNL-PSD și după 2024 și că
USR ” nu va mai ajunge la butoane”, deși PNRR a fost coordonat de către USR!
Lista proiectelor majore întârziate (după datele din Autorizația de Construire care reflectă contractul de execuție):
Creșterea si îmbunătățirea spațiului pietonal in zona urbana pietonală str. Universității, str. M. Kogălniceanu, străzi adiacente – 01.02.2023
Revitalizarea malurilor Someșului, etapa 1 Lunca Someșului – 01.04.2023
Amenajare Parc cart. Zorilor – Observatorului – 03.08.2023
Modernizare Calea Moților – Calea Mănăștur – Strada Uzinei Electrice – Strada Oțetului – Strada Mărginașă – 09.07.2023”, a scris Groza
Distribuie articolul pe social media: