Primăria a reziliat contractul cu firma de arhitectură Mosfern, implicată în scandalul străzii Kogălniceanu

Primăria Cluj-Napoca a reziliat contractul cu firma Mossfern, proiectantul modernizării urbane a străzilor Kogălniceanu – Universtății și altor străzi adiacente, informează cluj24.ro.

Siteul citat arată că decizia a avut la bază divergențele de viziune între proiectant și Primăria Cluj-Napoca, beneficiarul lucrărilor, legate de reamplasarea Grupului Statuar Școala Ardeleană pe soclu, copacii de pe strada Universității și mutarea bustului lui Emil Racoviță de pe strada Kogălniceanu.

Proiectul de regenerare urbană a dus la un imens scandal în februarie după ce soclul statuii Școala Ardeleană și brazii din spate au fost scoși iar statuia lui Emil Racoviță dată jos și ea.

S-a ajuns la dezbatere publică tensionată din cauza aceasta

Firma Mossfern este patronată de arhitectul Arnold Macalik.

Primăria Cluj-Napoca a desemnat un alt proiectant, care să se ocupe de asistența tehnică și urmărirea proiectului mai departe până la finalizare, dar a făcut-o discret.

Valoarea totală a proiectului finanțat prin fonduri europene „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universităţii şi străzile adiacente” este de 48.721.315,94 lei, adică aproximativ 10 milioane de euro.

Proiectarea a fost încredințată în anul 2018 firmei Mossfern, coordonată de arhitectul Macalik Arnold, care a câștigat un concurs internațional organizat de Primăria Cluj-Napoca, iar executantul lucrărilor este firma Astor Com SRL.

Mai multe pe cluj24.ro.

 

 

Distribuie articolul pe social media: