USR Cluj cere demisia președintelui PNL Cluj Daniel Buda în urma unui proces cu sentință în apel

Procesul pliantelor false (din campania locală 2020 n.r.) s-a încheiat și PNL a încălcat legea, arată USR Cluj.

USR cere demisia de onoare a președintelui PNL Cluj, Daniel Buda, care este încă în funcție, precum și excluderea din PNL, reală de data aceasta, a celor surprinși în fapt: consilierul județean PNL Cristian Ciuta și Alexandru Piticar.

Acum 4 ani Cristian Ciuta, liderul Tineretului Național Liberal (TNL) Cluj și un alt membru PNL, Alexandru Piticar, au fost prinși în timp ce distribuiau pliante false cu însemnele Alianței USR PLUS în timpul orelor de serviciu.

Cristian Ciuta era angajat la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, iar Alexandru Piticar lucra la una din bazele sportive deținute de Primăria Cluj-Napoca.

Liderii PNL Cluj au declarat atunci că cei doi au fost sancționați cu excluderea din partid. Un an mai târziu, nu numai că nu au fost excluși, dar Alexandru Piticar e referent în Primaria Cluj-Napoca, iar Cristian Ciută este consilier județean. PNL a arătat că cinstea, onestitatea și verticalitatea nu au loc în organizația lor și că cei care încalcă legea pentru partid sunt promovați.

USR Cluj și-a apărat onoarea în justiție și, după un lung proces, astăzi instanța a constatat încălcarea de către PNL Cluj și cei doi a dreptului la imagine şi prestigiu prin utilizarea semnului electoral al Alianţei 2020 USR PLUS pe fluturaşii întocmiţi şi distribuiți. PNL, consilierul județean și colegul său de partid său vor plăti daune morale și cheltuielile de judecată și sunt obligați să prezinte scuze publice prin comunicat de presă și publicarea într-un cotidian de răspândire naţională.

Hotărârea nu este definitivă.

 

 

 

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *