VIDEO Furtuna a lovit Clujul! Străzi și locuințe inundate, mașină luată de ape, schelă căzută în centrul orașului

Furtuna a lovit Clujul! Străzi și locuințe au fost inundate, o mașină a fost luată de ape, o schelă căzută în centrul orașului. Pe Calea Turzii a fost un adevărat fluviu.

ISU a intervenit în zeci de curți inundate.

„În urma fenomenelor meteo din ultima oră, pompierii de la Detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca desfășoară intervenții pe mai multe străzi din municipiu, cum ar fi Decebal, Craiovei, 1 Decembrie 1918 sau Calea Moților. Până acum nu sunt persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale, fiind raportate străzi și locuințe inundate. Revin cu o informare exactă, solicitările fiind în dinamică”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

Referitor la inundații, echipajele de la fiecare Detașament al ISU Cluj se află în aceste momente pe teren și desfășoară intervenții în Municipiul Cluj-Napoca.
Până acum, s-au înregistrat 20 de solicitări pentru subsoluri inundate, 7 solicitări pentru case inundante și alte 7 solicitări pentru curți inundate. Totodată, sunt 12 apartamente inundate. De asemenea, intervenim pentru degajarea apei care a inundat subsolul Liceului Teoretic Avram Iancu.
Misiunile au loc pe străzile 1 Decembrie 1918, Cireșilor, Tulcea, Locomotivei, Craiova, Eremia Grigorescu, Louis Pasteur, Trandafirilor, Piața Gării sau Răsăritului.

UPDATE 2

Pompierii de la Detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca, respectiv Dej și Huedin, sunt pe punctul de a finaliza intervențiile produse în urma fenomenele meteorologice din această seară. Misiunile s-au desfășurat în Municipiul Cluj-Napoca, dar și în Turda, respectiv Mihai Viteazu.
Echipajele ISU au gestionat următoarele solicitări:

– Un subsol de școală inundat la Liceul Teoretic Avram Iancu din Cluj-Napoca
– 5 beciuri inundate
– 8 subsoluri inundate
– O casă a scării inundată
– 7 apartamente inundate
– 3 curți inundate
– 3 garaje inundate
– O hală inundată
– 4 case inundate
– Pasaj Pietonal inundat în Piața Gării
Totodată, s-au raportat inundate străzile 1 Mai, Tulcea, Aurel Vlaicu și 1 Decembrie 1918.

Forțele ISU au însumat 11 autospeciale, cu 12 motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă.

 

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *