VIDEO Polemici în Consiliul Local pe tema școlilor între Boc și consilierii PSD și USR

În ședinta de joi a Consiliului Local au avut loc polemici între primarul Boc și doi consilieri locali ai opoziției, Anca Ciubăncan de la PSD și Alexandra Oană de la USR.

Cele două consiliere de opoziție i-au reproșat primarului că nu a făcut nici o școală nouă.

Consilierul Anca Ciubăncan a spus în plen că ar fi trebuit ca în ultimii 20 de ani primăria să treacă la o serie de expropieri și comasări de terenuri cu scopul construirii de școli noi pentru elevii Clujului. Ea a mai afirmat că la Primărie lipsește strategia pentru clădirea de noi școli.

Primarul i-a răspuns dur că nu este adevărat și că folosește o retorică ce se apropie de cea ”useristă”.

Schimbul de replici a continuat cu Ciubăncan foarte ofensivă. ”Numa betoanele de care ați umplut Clujul vă interesează”, a spus aceasta.

Un vechi critic al primarului, consilierul local Alexandra Oană de la USR, a intervenit în sprijinul colegei de opoziție și i-a reproșat lui Boc că doar repară sau modernizează școli noi dar nu a construit nici o școală nouă, moment în care Boc s-a înfuriat iar și a polemizat cuaceasta. Primarul a reproșat USR că repete ca niște papagali aceleași teme tocite.

Ce susține primarul că a făcut

Boc a spus că în anul școlar 2023-2024, elevii vor dispune de noi condiții de studiu în unitățile de învățământ modernizate. A dat și exemple: Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din cartierul Iris,  „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur sau Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan”.

„În ultimii 10 ani, la Cluj, s-au construit echivalentul a șase școli cu peste 400 de elevi fiecare. Vor fi școli noi în Borhanci și în Bună Ziua, acolo unde configurația cartierului permite, întrucât sunt cartiere noi”, a mai spus Boc.

Viceprimarul Dan Tarcea a întărit: ”Doamnă, dvs si USR în ce realitate paralelă trăiți în momentul în care spuneți că nu am venit cu soluții pentru creșterea locurilor în școli? Dacă socotiți, doamnă consilier, sunt 2500 locuri  suplimentare în 10 ani, pentru elevi, și asta e o realitate, astea le ștergem că nu au fost ideea USR-ului, sau oare cei 100 de milioane de euro din PNRR, 50 de milioane de acolo si 50 de la buget local nu e o găsire de modalități? Cred că trăim în realități diferite și ar trebui să vă reconsiderați punctul de vedere” .

Sedința cu toate momentele încinse poate fi urmarită integral mai jos:

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *