5 SCURTE. U a pierdut iar Cupa dar iubirea pentru Simbol a rămas necondiționată

1. Am ajuns cu bine la 03.00 acasă după ce am fost la Sibiu, de la finala Sepsi Sfântu Gheorghe-U Cluj. Am șofat trist în noapte, cu un gust amar, m-am tot gândit pe parcursul kilometrilor la meci, la marile ratări ale lui U din timpul regulamentar de joc. În fața mea un balaur lung, cu faruri roșii,  de mașini clujene, Uiste, ceva nemaivăzut, se înșira pe autostradă. M-am gândit la cele două bări, fabuloasă cea a lui Nistor, la ocazia din final al lui Tescan, imensă, care putea închide jocul. La apariția surpriză a lui Ely Fernandes, nici nu mai știam că mai e în lot la U…. Faptul că a jucat și a tras și penalty face parte din decizia unui antrenor.
2. U a pierdut Cupa la 11 metri și îmi pare rău mai ales pentru suporterii ei fabuloși, și pentru Neluțu Sabău. Pentru tot ce a făcut în viața lui pentru U merita să ia Cupa. Oricum el e deja în istoria lui U. Viața e nedreaptă, fotbalul nu cruță. Ze Gomes și Matic au tras prost, a apărat Niczuly (crescut la U, apropo) Cupa a fost păstrată de Sepsi. Asta e istorie deja.
Coregrafie finala Cupei la Sibiu
3. Cel mai tare îmi pare rău de suporteri. Au făcut o atmosferă de zile mari, de mare meci european, în Piața Mare din Sibiu apoi la stadion.  9000 de clujeni au invadat într-o mare alb-negru liniștitul Sibiu.
Au încurajat minunat, galeria a avut 3 coregrafii nu una, ci 3! Plus un joc pirotehnic de zici că erai la derbyurile din Grecia, Turcia sau Serbia. Îmi pare rău de acești minunați fani, de toți cei care de la Cluj au mers la Sibiu cu speranța că U va lua Cupa…Rămâne pe altădată dar cine știe când? Din 1965 U tot speră…
4. N-a fost să fie…dar, atenție, U și-a îndeplinit obiectivul, care era altul, era salvarea de la retrogradare în Superliga, Cupa era așa, un bonus….Parcursul din Cupă a fost unul salutar, pentru că U a ieșit din grupa cu Farul, Rapid și CFR, să nu uităm, grupa morții!
U o să pună șapca pe Cupă cu altă ocazie, sunt sigur…nu peste mult timp.
PS 1
acum ceva timp am avut o polemică amicală cu un fost jurnalist clujean. Ii dau acum dreptate, da, U are nevoie de crearea unei mentalități de învingător și de trofee. Nu mai e suficient doar să existe, am simțit asta ieri la Sibiu după ce s-a ratat Cupa. U are nevoie să câștige, să cucerească trofee!
PS 2
din lotul actual doar cinci jucători mai sunt sub contract
Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *