ALEGERI 2024. USR Cluj își alege candidații la locale după model american

USR Cluj a stabilit ca până în 15 iulie să aibă loc înscrieri de candidaturi care vizează funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, iar până la 1 august – pentru funcția de președinte al CJ Cluj, a anunțat președintele pe județ, deputata Oana Murariu, într-o conferință de presă.

E un model american, numit primaries, USR vrând să fie „updatat” la nivel politic cu ce e „afară”.

În a doua etapă vor fi alese trei persoane pentru fiecare din cele două poziții care vor intra într-un concurs de desemnare. Deja USR are înscriși dar nu a dorit să nominalizeze.

„Suntem o filială activă, vibrantă, ne dorim dezbateri, discuții pe proiecte. Avem nevoie de exercițiul acesta democratic. Vă vom informa cu privire la persoanele înscrise”, a spus Murariu. Ambițioasă, ea dorește încă un mandat de  parlamentar. La fel vor și ceilalți trei parlamentari, Viorel Băltărețu, Radu Molnar și Cristian Bordei.

Sursele Curierul de Cluj arată că va fi bătaie mare pentru nominalizări la Primărie și Consiliul Județean. Întrebată de site dacă nu ar fi mai bine să aleagă o persoană cu notorietate din afara partidului, ținând cont că în cei aproape 3 ani și jumătate de mandat parlamentarii USR Cluj, de exemplu, nu au acumulat o notorietate pe măsură, ea a zis că se ia în calcul și această variantă dar că predomină ideea de a alege un candidat propriu din partid.

Unul dintre candidații cerți la primărie este deputatul Viorel Băltărețu, președintele USR Cluj-Napoca, conform surselor Curierul de Cluj.

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *