Amenzi de 327.500 lei la centrele de îngrijire bătrâni din județul Cluj. Nici un centru nu a fost închis

La nivelul județului Cluj au fost demarate controale în echipe mixte ( ISU, IPJ, ITM, DSP, DSVSA, AJPIS, Protecția Consumatorului) începând de luni, conform unei planificări pe zone realizată împreună cu AJPIS.

Astfel, în județ sunt 87 de centre rezidențiale, publice și private, vârstnici, adulți cu dizabilități și copii.

Autoritățile au constituit 3 echipe care intervin concomitent, dat fiind numărul mare al acestor furnizori de servicii sociale, fiecare instituție realizând controlul în baza legislației și a procedurilor proprii.

Luni au fost verificate 12 centre. Au fost constatate o serie de nereguli și au fost aplicate avertismente și sancțiuni pentru: produse expirate, lipsa unor proceduri sau documente, lipsa personalului de specialitate, absența verificării și întreținerii periodice a instalației electrice, a documentelor specifice pe linia apărării împotriva incendiilor, lipsa analizei de risc la securitatea fizica, nestabilirea modelelor de meniu de alimentație zilnică în baza recomandărilor medicului nutriționist sau a asistentului dietetician, conform standardului minim de calitate, precum lipsuri în gestionarea corespunzătoare a deșeurilor periculoase.

 

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *