Au îmbibat victoria. CFR revine pe primul loc în clasament după 1-3 la Arad

A doua victorie pentru CFR în noul sezon, start perfect pentru Mandorlini iar clujenii revin pe prima poziție în clasament, acolo unde au încheiat ultimele 5 din 6 sezoane. Ploaia torențială a animat nu numai debutul meciului, ci și prestația din teren a vișiniiilor, care nu s-au apropiat de poarta lui Iacob în prima jumătate de oră.

În schimb, nici vremea de afară, nici adversara din față nu i-a speriat și pe elevii lui Rednic, care au lovit în minutul 27 după o fază bine lucrată de Cooper. Atacantul a preluat la marginea careului, l-a fentat pe Țîru și a trimis năprasnic sub bară. Nicio șansă pentru Sava, iar arădenii conduceau pe tabelă.

Doar două minute a fost condusă formația lui Mandorlini în acest debut de campionat. Bîrligea a marcat după o minge primită de la Jefte, l-a lăsat fără reacție pe Iacob iar Rednic fumega pe bancă.

Protagonistul Carp

Însă n-a fost singura reușită a ardelenilor în prima parte, care au continuat să atace și au obținut o lovitură de pedeapsă după un fault în careu comis de Carp. Jefte a executat, însă Iacob a ghicit colțul și a respins în corner șutul spaniolului. A doua etapă cu penalty apărat de portarul Aradului.

Specialistă a fazelor fixe în sezoanele trecute, CFR-ul și-a arătat din nou colții la cornerul executat de Filip. Mingea trimisă pentru Ajeti și Mogoș s-a lovit de Carp și a intrat în poartă. Repriză de coșmar pentru fostul fundaș al lui Dinamo, iar oaspeții au intrat cu avantaj la cabine.

A doua repriză, același sens

Ploaia a revenit odată cu partea secundă, care a transformat gazonul în porțiuni acoperite de bălți, prilej pentru a opri mingea și a crea pericol acolo unde nu era cazul. Șutul lui Pop a fost singura șansă a gazdelor de a reveni în meci, apoi terenul a înclinat către poarta lui Iacob. CFR-ul a mai marcat o dată până la final. Yeboah, intrat în partea secundă pe teren, i-a luat fața portarului la o minge înaltă în careu și a înscris cu o lovitură de cap.

În prelungiri, Manea putea închide tabela, însă mingea a lovit transversala. Două victorii din două pentru clujeni, care așteaptă duelul din Conference League de joi, cu Adana. Elevii lui Rednic rămân cu un punct în clasament după două etape, iar fanii cu impresia că cel mai bun om al lor a fost portarul.

sursa foto: gsp.ro

Distribuie articolul pe social media: