Electric Castle, day 3: show-uri memorabile Iggy Pop, Tash Sultana sau Pendulum – FOTO + VIDEO

O nouă zi a festivalului Electric Castle organizat la Bonțida a adus publicului o nouă gamă variată de spectacole deosebite. 

Vineri 21 iulie, pe scena principală au urcat în principal artiști asociați cu diverse subgenuri ale muzicii rock. Formația românească de metal alternativ Coma a „încălzit” publicul cu un setlist de o oră, fiind urmată de multi-instrumentalista australiană Tash Sultana, care a oferit un show cu adevărat unic: deși tânara artistă este o veritabilă maestră a chitarei (electrică, acustică dar și bas), ea a inclus în concert și momente în care a cântat la flaut, saxofon, clape sau tobe.

 

formația Coma

 

Tash Sultana

Momentul zilei a fost de departe însă concertul oferit de Iggy Pop, un solist legendar asociat mai ales cu scena proto-punk de la finalul anilor ’60 dar și diferite alte genuri muzicale. În ciuda vârstei de 76 de ani și a unor probleme de sănătate evidente (solistul având scolioză severă și un picior mai scurt decât celălalt), Iggy a oferit publicului un setlist plin de energie, făcând tot posibilul pentru a se mișca la fel ca în tinerețe.

Iggy Pop/ Foto Electric Castle

Main Stage-ul a fost închis de formația de muzică electronică Pendulum, care îmbină însă în setlistul lor și numeroase elemente de muzică rock, atmosfera fiind una la fel de (dacă nu chiar mai) energică ca cea din timpul concertului lui Iggy Pop.

Aceștia au fost însă doar „headlinerii” de vineri: zeci de artiști au concertat de-a lungul zilei și pe celelalte 11 scene ale festivalului, pentru un public de aproximativ 58.000 de mii de oameni.

Electric Castle continuă și în weekend, o nouă audiență numeroasă fiind așteptată atât sâmbătă, când e vârful de prezență, cât și duminică.

 

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *