Cât câștigă Konoplyanka la CFR Cluj. Va încasa jumătate din cel mai mare salariu din Superligă

Datorită echipelor mari pe la care a jucat în trecut, printre ele fiind Sevilla și Șahtior, transferul lui Yevhen Konoplyanka (33 de ani) pare să fie o lovitură de mercato dată de șefii CFR-ului.

Vremurile în care ucraineanul valora 25.000.000 de euro iar Schalke 04 îi plătea Sevillei 12,5 milioane de euro pentru a-l cumpăra sunt departe de prezentul în care se află Konoplyanka. Acesta a jucat în numai 54 de partide în ultimii trei ani, astfel că acum a ajuns să fie cotat pe site-urile de specialitate la numai 500.000 de euro.

Experiențele nereușite de la Șahtior și Cracovia, ultima echipă pentru care a evoluat înainte de a ajunge la Cluj, nu i-au afectat doar opțiunile unui viitor transfer, ci l-au făcut pe acesta să scadă din pretențiile financiare înainte de a semna cu o echipă.

Jumătate din venitul lunar al lui Florinel Coman

Potrivit Fanatik.ro, salariul lui Konoplyanka la CFR ar fi apropiat de cel al lui Deac sau Camora, o parte dintre veteranii echipei. Nu s-a mai ajuns la scenariul în care un singur jucător din lot să câștige dublu sau chiar triplu decât ceilalți, cum a fost cazul lui Julio Baptista. Brazilianul, deși era retras din activitate când șefii din Ardeal l-au contactat, a semnat un contract care îi aducea lunar nu mai puțin de 50.000 de euro. Mutarea a costat-o scump pe CFR, acesta fiind mai mereu accidentat, astfel că Baptista a semnat rezilierea contractului în plin sezon, după ce evoluase în numai 3 meciuri.

Potrivit aceleiași surse, Konoplyanka s-ar fi înțeles cu ardelenii pentru un contract de 15.000 de euro, plus un bonus de 100.000 de euro la semnătură. Asta nu schimbă cu nimic ierarhia celor mai bine remunerați jucători din campionatul nostru. Cel mai bine plătit jucător din Superligă rămâne Florinel Coman (25 de ani), extrema stângă a celor de la FCSB. Acesta a semnat cu contract care îi aduce lunar nu mai puțin de 30.000 de euro, adică dublu față de cât va încasa Konoplyanka la Cluj.

sursa foto: ProSport

Distribuie articolul pe social media: