Cât de gravă e accidentarea lui Daniel Bîrligea! Atacantul a părăsit cantonamentul echipei naționale

Daniel Bîrligea (23 de ani) s-a accidentat și nu va putea juca pentru România în ultimele două meciuri din campania de calificare la Campionatul European din 2024, contra Israel și Elveția.

Atacantul aflat sub contract cu CFR a părăsit cantonamentul echipei naționale și se va întoarce la Cluj. Acesta a devenit indisponibil și nu ar fi fost posibilă recuperarea lui în timp util, astfel că selecționerul Edward Iordănescu (45 de ani) nu se va putea baza pe jucătorul care a înscris de 4 ori și a oferit 4 pase decisive în acest sezon.

Crescut la Palermo, Bîrligea are o singură prezență în tricoul primei reprezentative // sursa foto: Orange Sport

Balaj: „Nu este ceva grav, la prima vedere”

Locul său nu va fi luat de un alt atacant, România va aborda ultimele două meciuri cu un lot format din numai 25 de jucători. Soluții pentru compartimentul ofensiv în acest moment sunt Denis Alibec, George Pușcaș, Denis Drăguș, Florin Tănase și Florinel Coman.

Cristi Balaj (52 de ani), președintele CFR-ului, a oferit prima reacție privind accidentarea atacantului ajuns în Gruia în urmă cu un an. Acesta a dezvăluit că ar fi vorba despre o leziune musculară, dar care nu-l va ține prea mult departe de gazon.

”Are o leziune musculară. Nu știu să vă zic dacă a făcut-o la lot sau la echipa de club. Nu este ceva grav, la prima vedere. E o accidentare frecventă la fotbaliști.

Ce relevanță mai are dacă a făcut-o la club sau la națională? Noi nu acuzăm, chiar dacă s-ar fi întâmplat la echipa națională. Avem sprijin total pentru națională”, a spus fostul arbitru printr-o intervenție la iAM Sport.

România ocupă primul loc în grupa I de calificare la EURO 2024 și se va duela cu Israel și Elveția pentru un loc care conferă accesul la turneul final. Tricolorii vor întâlni tocmai Israel în primul meci din această acțiune, sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 21:45, urmând ca mai apoi să încheie campania cu duelul de pe teren propriu cu Elveția (21 noiembrie), ocupanta locului 2.

sursa foto: Prosport

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *