Caz ciudat. Arhitectul șef al Județului Cluj a recunoscut că a fost înșelat de un fals arhitect

Arhitectul șef al Județului Cluj, Claudiu Salanță, a recunoscut că a fost înșelat de un fals arhitect, pe pagina sa de facebook.

”Impostura este acea acțiune mai amplă sau mai restrînsă prin care intenționat – un personaj – joacă un rol profesional, își atribuie un titlu profesional, care nu-i revine pe drept, inducandu-i în eroare pe ceilalți.
Zilele acestea a apărut în spațiul public cazul unui asemenea impostor. Un impostor care și-a manufacturat o diplomă de absolvire cu titlul de arhitect, o ștampilă OAR care să dea iluzia că ar fi un arhitect atestat și numeroase dovezi de exercitare a dreptului de semnătură. Acesta a fost angajatul mai multor societăți de arhitectură din județul Cluj și a profesat, sub falsa titulatură de arhitect, timp de 11 ani. Acum, se află in arest la domiciliu și este trimis în judecată pentru faptele sale.
Chiar și eu am căzut pradă acestui impostor și am postat public un proiect în comuna Bonțida – premiat înainte la o Bienală de Arhitectura (proiect depus de către șeful de proiect arhitect Laszlo Szervaczius (foto)) – și nu pot decât să învăț din această tristă si regretabilă experiență și să mă asigur că o asemenea situație nu se repetă. Deoarece impostura/ul profită de slăbiciunea mijloacelor de detectare de la un moment dat este clar că sunt necesare măsuri suplimentare care să conducă la prevenirea repetării unei asemenea situații. Cred că digitalizarea o să aducă un sistem de siguranță suplimentară.”, a scris Salanță.
Precizăm că procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătorie l-au trimis în judecată pe un bărbat, care timp de 11 ani a pretins că este arhitect. Acesta a semnat 58 proiecte tehnice, memorii tehnice și proiecte de arhitectură, și a reușit să inducă în eroare pe toată lumea. Chiar și pe arhitectul șef al județului Cluj, care l-a și lăudat în socia media.

Lorant Szeredai a fost trimis în judecată pentru fals și uz de fals. El a fost arestat la domiciliu.

În rechizitoriu, procurorii clujeni susțin că Szeredai s-a folosit, în perioada octombrie 2011 – septembrie 2022, de o diplomă de arhitect falsă, pretins a fi emisă de Universitatea Tehnică.

 

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *