Prognoza meteorologilor pentru luni şi marţi. Val de căldură şi disconfort termic ridicat în cea mai mare parte a ţării

Capitala şi şapte judeţe se vor afla luni şi marţi sub avertizare cod portocaliu de caniculă, în acelaşi interval fiind afectată de un val de căldură cea mai mare parte a ţării.

ANM anunţă un val de căldură în intensificare, caniculă şi disconfort termic accentuat în 21 şi 22 august, fiind emisă o avertizare cod portocaliu pentru judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Ilfov şi pentru municipiul Bucureşti.

”În judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Ilfov şi municipiul Bucureşti valul de căldură şi canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi”, transmit meteorologii.

În acelaşi interval a fost emisă şi o avertizare cod galben pentru cea mai mare parte a ţării, fiind prognozate val de căldură şi disconfort termic ridicat.

”În intervalul menţionat valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării, iar în zonele de câmpie şi local în cele de deal şi podiş va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 şi 24 de grade”, precizează ANM.

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *