Ce au declarat Gabriel Giurgiu și Anton Petrea la conferința de presă. Petrea: „Îmi doresc victoria cu CFR!”

Antrenorul Universității Cluj, Anton Petrea, și directorul sportiv, Gabriel Giurgiu, au susținut astăzi la Cluj Arena o conferința de presă.

Iată ce a declarat Gabriel Giurgiu:

Clubul nostru se bazează pe valori ca onoare și respect. Noi așa procedăm și cerem acest lucru înclusiv de la mass-media. Până acum am tăcut, azi am decis să ieșim să vorbim. S-a speculat mult în ultima vreme, s-au scris multe neadevăruri, că Toni Petrea nu face anumite lucruri la antrenamente, etc etc, tot felul de prostii.  Nu știu de unde au apărut dar nu e adevărat nimic.  Vreau să spun că Toni Petrea are susținerea noastră, clubul Universitatea Cluj îl spijină total. Au existat niște discuții cu alți antrenori, însă nu a existat dorința efectivă de a-l schimba pe Petrea din funcție.  Eu personal nu am discutat cu alți antrenori. Am discutat direct și cu jucătorii, cu veteranii echipei, și împreună am luat decizia ca Toni să rămână antrenorul echipei.”„, a declarat fostul jucător al alb-negrilor și campion național cu Oțelul Galați.

Întrebat despre posibile modificări la nivelul lotului, Giurgiu a recunoscut că „ne dorim încă 3 transferuri până la finalul perioadei de mercato, în septembrie„. El  a spus că Pires, fost jucător al lui U și-a depus memoriu pentru că nu a primit o primă de joc. La finalul sezonului trecut era promisă o primă de joc care încă nu e achitată la jucători dar va fi în viitor. ”Sută la sută o vor primi”, a spus Giurgiu.

Petrea a fost numit principal pe banca Universității în această vară / sursa foto: Alexandru Poenar

„Nu există atmosferă rea la club”

De partea cealaltă, Petrea a recunoscut că a purtat discuții cu oficiali ai clubului, iar aceștia i-au transmis că are încrederea indiferent de următorul rezultat, cel cu CFR Cluj. Întrebat despre atmosfera din vestiar, fostul antrenor al FCSB-ului a negat că ar fi probleme între jucători și staff-ul tehnic, iar ceea ce s-a scris în spațiul public ar fi doar speculații.

Eu dau socoteală clubului. Dacă lumea nu e mulțumită de mine, mă poate schimba. Am discutat cu conducerea și mi-au spus ca eu să merg înainte, indiferent de rezultatul meciului cu CFR. Referior la vestiar, eu discut cu jucătorii permanent, iar în vestiarul nostru nu sunt probleme. Sunt doar speculații, nu există atmosferă rea la „U” Cluj, nu știu cine vrea să o provoace, am fost uluit de cât s-a scris despre U în media, ca niciodată în ultima perioadă, mai ales în presa centrală.„, a comentat antrenorul care a antrenat-o pe Chindia în sezonul trecut.

Tehnicianul a spus că se gândește doar la o victorie în derby-ul cu CFR Cluj, din campionat și a admis că va fi un meci greu. „Sunt conștient de importanța lui, e foarte important pentru club și pentru suporteri. CFR este o echipă bună, agresivă, au un lot valoros, un antrenor nou cu o nouă filosofie de joc, ofensivă, însă eu sper să câștigăm. Nu mă gândesc decât la o victorie.„, a încheiat Toni Petrea.

Text: Tiberiu Fărcaș și Crăciun Sergiu

sursa foto: Alexandru Poenar

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *