CIFRE: Sfertul academic al lui Sabău. Cum a întors U Cluj soarta partidelor cu goluri marcate în final

Revenirea lui Ioan Ovidiu Sabău (55 de ani) pe banca tehnică a Universității Cluj n-a avut efect doar asupra exprimării echipei în teren. Faptul că „studenții” au urcat în clasament și s-au apropiat la doar un punct de play-off se datorează rezultatelor pe care „Moțul” le-a reușit după etapa a 6-a, adică momentul din care Sabău l-a înlocuit pe Toni Petrea pe banca tehnică.

Sub comanda sa, „U” s-a transformat dintr-o echipă care primea ușor goluri și ajungea greu la poarta adversă într-una care apare cu ușurință în careul advers și reușește să înscrie aproape la fiecare partidă. Pe lângă acest lucru, un alt capitol la care alb-negrii sufereau în debutul sezonului era forma fizică, deseori deficitară când venea vorba de finalul meciurilor, altă problemă care a dispărut odată cu al doilea mandat din acest an al fostului jucător de la Feyenoord.

Nistor și golul lui Mitrea din final au salvat un punct împotriva FCSB-ului // sursa foto: Prosport

Nistor, noua revelație a echipei

Mai mult decât atât, echipa a arătat că are forță de reacție după ce primește gol și suficientă energie pentru a încerca și chiar să marcheze aproape de finalul meciurilor, când soluția cea mai la îndemână a echipelor deseori este să arunce mingi în careul advers pentru vârf, iar acesta să creeze pericol prin devieri. Universitatea n-a apelat la acest plan tactic, a preferat să conducă mingea până aproape de careu iar acolo să mizeze pe viziunea, inspirația de moment și pregătirea fizică a jucătorilor.

În centrul celor mai multe astfel de acțiuni s-a aflat Dan Nistor (35 de ani), golgheterul și MVP-ul ultimelor 3 partide pe care ardelenii le-au disputat în campionat. Fostul jucător al lui Dinamo și CFR Cluj a marcat în toate cele 3 meciuri și a adus punct sau puncte importante pentru studenți, care au înscris de fiecare dată în ultimele 15 minute din precedentele 3 meciuri din Superligă.

Dan Nistor, după ce i-a adus victoria lui U Cluj cu Sepsi: "Mai aveau puţin şi se apărau şi cu banca de rezerve" - Antena Sport
Dan Nistor, noul jucător preferat al suporterilor // sursa foto: Antena Sport

Tabelul golurilor înscrise de U Cluj în finalul meciurilor

1. Nistor înscrie în minutul 90+1 iar meciul dintre U Cluj și CSU Craiova se termină la egalitate, 1-1 – 1 punct

2.Bogdan Mitrea înscrie cu o lovitură de cap în minutul 88 și egalează la 2 contra FCSB. Primul gol al alb-negriilor îl marcase tot Nistor, în prima repriză – 1 punct

3.Dan Nistor transformă în minutul 82 lovitura de pedeapsă dictată de centralul Andrei Moroiță iar studenții o înving pe Sepsi la limită, scor 1-0 – 2 puncte

În total, reușitele lui Nistor și Mitrea au adus Universității 4 puncte, socotind că disputa dintre „U” și Sepsi s-ar fi încheiat 0-0 dacă nu ar fi marcat ex-jucătorul de la Pandurii Tg. Jiu. Fără aceste goluri, clujenii ar fi fost acum pe locul 13 în clasament, la doar 5 lungimi distanță de ultima poziție, ocupată de FC Botoșani.

sursa foto: Prosport

Distribuie articolul pe social media: