Consiliul Local Apahida aduce Vinerea Verde în comună

În cadrul ședinței Consiliului Local Apahida de joi, 25 mai, a fost votată extinderea  programul „Vinerea verde” și în  comună. Toți cei care utilizează mijloacele de transport în comun vor putea călători gratuit, în fiecare vineri.

Aceasta reprezintă o încurajare pentru cetățeni să folosească mijloacele de transport în comun. Inițiativa fost deja implementată cu succes în Cluj-Napoca și Florești. Apahida va deveni a treia localitate din județul Cluj care beneficiază de această facilitate.

Extinderea programului „Vinerea verde” reprezintă un pas înainte în direcția sustenabilității și promovarea transportului în comun. Prin această inițiativă, ne dorim să încurajăm oamenii să folosească mai des mijloacele de transport în comun, cu scopul de a reduce teaficul și poluarea.

Primăvara aceasta s-au împlinit 2 ani de când programul este derulat cu succes în orașul de pe Someș. De asemenea, de la începutul lunii martie, și floreștenii au la dispoziție 6 linii de autobuz pe care pot circula gratuit.

„Am văzut și eu că există anumiți politicieni care încearcă să-și aroge programul Vinerea Verde la Apahida. Cred că ar fi bine să renunțăm la a ne asuma tot felul de acțiuni care aparțin, de fapt, primăriei și în totalitate Consiliului Local. Ar trebui să tratăm problema ca o chestiune de administrație mai ales că noi ne gândim demult la această acțiune, dar am așteptat să vedem costurile și să vedem cu merge negocierea cu CTP-ul. Toți consilierii locali au votat în unanimitate proiectul, iar acțiunea a pornit de la primarii din Cluj-Napoca, Florești și Apahida”, a afirmat Fati, pentru Ziuadecluj.ro

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *