Cu Ajeti în teren, jucătorul CFR-ului, selecționata Albaniei este tot mai aproape de EURO 2024

Selecționata Albaniei a reușit să o învingă aseară pe cea a Cehiei, scor 3-0, astfel că a luat o poziție categorică pentru calificarea la Campionatul European și chiar pentru câștigarea grupei.

Pentru albanezi a evoluat și Arlind Ajeti (30 de ani), stoperul transferat de CFR Cluj în această vară de la Pordenone. Evoluțiile apreciate sub comanda lui Andrea Mandorlini din acest sezon i-au adus acestuia o nouă convocare la echipa națională, prima după mai bine de un an.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane jucând fotbal, persoane jucând fotbal şi text
Selecționata Albaniei în meciul contra Cehiei, câștigat cu 3-0 // sursa foto: Facebook CFR 1907 Cluj

Precedenta sa apariție în tricoul primei reprezentative a avut loc în septembrie 2022, la un meci disputat contra Israelului, în Liga Națiunilor. Atunci a fost înlocuit în minutul 78, iar la meciul contra Cehiei de luna trecută, scor 1-1, a rămas pe bancă, rezervă neutilizată.

De data aceasta, Ajeti a fost integralist în echipa lui Sylvinho, selecționerul Albaniei, și a făcut cuplu în apărare cu Berat Djimsiti, fundașul celor de la Atalanta. Trecut de-a lungul carierei pe la echipe precum Basel sau FC Torino, Ajeti a ajuns la 22 de selecții în tricoul naționalei țării sale, pentru care a marcat de două ori.

CFR Cluj, în negocieri cu Arlind Ajeti, fundaș cu 21 de selecții în naționala Albaniei
Ajeti a fost adversarul României la CE din 2016 // sursa foto: GSP.RO

Albania și-a consolidat primul loc în grupa F după această victorie. A ajuns la 13 puncte din 18 posibile și are șanse tot mai mari pentru a se califica la Campionatul European de anul viitor, care se va disputa în Germania. Polonia se află pe poziția a doua, cu 9 puncte, în timp ce Cehia este pe 3, la un punct în spatele polonezilor, dar cu un meci mai puțin disputat. Moldova ocupă poziția a 4-a în acest moment, cu 8 puncte, în timp ce Insulele Feroe este ultima în grupă, cu numai un punct și doar două goluri marcate în 6 runde.

700.000 de euro este cota de piață a lui Ajeti în acest moment, conform site-ului de specialitate transfermarkt.ro

1 gol în 11 partide a reușit albanezul în tricoul CFR-ului, în victoria cu 4-3 împotriva Universității Cluj

sursa foto: Getty Images

Distribuie articolul pe social media: