Cum a evoluat numărul elevilor clujeni în ultimul deceniu? Cifrele declarate de Boc

În cadrul unei emisiuni radio, primarul clujean Emil Boc a anunțat a creștere a numărului de școlari și preșcolari în municipiu, folosindu-se de statisticile furnizate în cadrul ultimului recensământ, respectiv de către Inspectoratul Școlar Județean.

„Chiar dacă România a pierdut 4 milioane de oameni, Clujul nu a pierdut populație. Clujul și zona metropolitană sunt încă pe plus, dacă ne raportăm la ultimele două recensământe 2011, 2021. La acest recensământ am mai primit niște informații de la Inspectoratul Școlar, care confirmă acest lucru. Am cerut o analiză pe ultimii 10 ani a numărului de elevi din municipiu.  În municipiul Cluj-Napoca, populația nu a crescut. Asta o știe toată lumea. Iar în 2014-2015, în anul școlar respectiv, aveam 50.104 elevi și preșcolari în municipiu înregistrați și 2.043 de clase. Zece ani mai târziu, în anul școlar 2023-2024, avem 60.742. Deci cu 10.000 mai mulți elevi și preșcolari, în municipiul Cluj-Napoca, și 2.794 de clase, raportat la 2.43 de clase. Asta arată că aici la Cluj am reușit nu numai să-i împiedicăm pe oameni să nu plece, ci dimpotrivă să atragem resursă umană din alte părți ale țării”, a anunțat edilul.

Declarațiile primarului vin în contextul în care cifrele oficiale au arătat o scădere a populației orașului Cluj-Napoca în timpul ultimului recensământ.

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *