Dan Petrescu a plecat de la CFR Cluj!

Dan Petrescu (55 de ani) și-a reziliat astăzi contractul cu CFR Cluj, a anunțat clubul din Gruia. Tehnicianul fusese instalat în septembrie 2021 și se afla la al treilea mandat pe banca CFR-ului.

Iminenta despărțire dintre fosta campioană, CFR, și antrenorul Dan Petrescu s-a produs astăzi. Chiar dacă zvonurile îl dădeau ca și plecat încă dinainte de ultima etapă, clubul a anunțat astăzi despărțirea de antrenorul care a adus ultimul titlu în Gruia.

Conducerea clubului nostru, împreună cu antrenorul Dan Petrescu, au ajuns la o înțelegere privind încetarea amiabilă a contractului. Îți mulțumim, Mister, pentru tot ce ai făcut pentru clubul nostru, pentru dedicarea și profesionalismul care te caracterizează, pentru contribuția decisivă pe care ai avut-o în câștigarea ultimelor 5 titluri și a tuturor performanțelor europene bifate de CFR Cluj în ultimii ani.”, se arată într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a clubului.

sursa foto: gsp.ro

Pleacă a treia oară de la Cluj

Petrescu se afla la al treilea mandat pe banca clujenilor, după cele dintre 2017-2018 și 2019-2020. Ultima oară, acesta îi luase locul în 2021 lui Marius Șumudică pe banca tehnică și reușea, la finalul acelui sezon, să câștige titlul de campioană.

Se pare că parcursul din acest sezon i-a nemulțumit pe șefii CFR-ului. Chiar dacă echipa a atins Primăvara Europeană în sezonul trecut și va juca în preliminariile UEFA Europa Conference League în sezonul viitor, parcursul echipei din campionat a lăsat de dorit.

Fosta campioană s-a clasat pe locul 3, la 11 puncte distanță de Farul și la 4 de FCSB, și a tremurat serios pentru biletul de Europa de anul viitor. A câștigat în prelungirile meciului barajul cu FCU Craiova 1948, după un gol al lui Kolinger și greșeli favorabile din partea centralului Istvan Kovacs.

Următoarea destinație: Coreea de Sud

Petrescu este așteptat să semneze la Jeonbuk Motors, acolo unde ar urma să fie prezentat pe 14 iunie, informează sursele GSP. Se pare că discuția pe care a purtat-o cu directorul tehnic al clubului, Ji-sung Park, ex-Manchester United, a fost decisivă. Mai mult, la Jeonbuk va colabora și cu fostul său coleg de la Chelsea, Roberto di Mateo, care este consilier al clubului.

sursa foto: gsp.ro

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *