Dan Petrescu, CFR Cluj, înainte de meciul cu FC Argeș. ”O partidă de 10 de ori mai importantă ca și cu Lazio”

Dan Petrescu, antrenorul CFR Cluj, este circumspect înainte de meciul cu FC Argeș, de duminică, 19 februarie, ora 17.00, contând pentru Superliga.

”Meci foarte greu. Acum am aterizat de la Roma, suntem obosiți dar trebuie să facem față. Le-am dat liber la jucători, să meargă la familii. Mâine întâlnim o echipă incomodă, au trei egaluri în ultimele meciuri dar sunt periculoși și noi trebuie să învingem. Și ei și noi suferim de o lipsă de omogenitate, am rulat în acest sezon prea mulți jucatori, 15 noi la CFR, dar a fost obligatoriu ca să echilibrăm. Acum la greu trebuie să fim uniți.  Așteptăm să ne susțină fanii și mâine și cu Lazio, joi”, a spus Petrescu.

Critici la adresa bugetelor echipelor românești

”Suntem departe de adevăr aici în România. Fotbalul românesc are nevoie de bani, să vina patronii să bage bani, să vină de peste tot, chinezi, japonezi, de peste tot, să investească. Numai la noi nu vin.  Să fim realiști, să vină un alt antrenor, eu plec, nu e problemă să vedem ce va fi atunci. Să vină Guardiola, să vedem ce va face aici și la noi. Are dreptate Hagi, dar nu îl ascultă nimeni din păcate, parcă toți sunt surzi. Ce atâtea pretenții. Am jucat la -11 grade, laora 21.00, acum când e cald, pe lângă că ne-au programat cum ne-au programat, așa aproape de meciul tur cu Lazio, ne-au pus la 17.00. E inuman! Nu înțeleg. La noi totul e invers, pe cuvânt!””, a spus tranșant Petrescu. El s-a referit la condițiile unui club ca și Lazio față de ce avem noi în fotbalul autohton și la organizarea celor de la FRF și LPF.

”Ați fost și voi la meciurile noastre afară, peste tot (s-a referit la corespondenții TV centrale la Cluj n.r.), ați văzut ce condiții sunt. Păi putem compara? Savic, jucător de 100 de milioane, cum a jucat? O să-l vedeți aici dacă Sarri îl titularizează….sper să-i odihnească pe Milinkovic-Savic și pe Immobile. Dar și dacă ar juca cu rezerve, intră Pedro la schimb cu Immobile, tot pe acolo e….ce să mai zicem. Am jucat 4-4-2, le-am zis a lor mei să paseze, să atace, nu s-a putut. Nu-mi voi ataca jucătorii, nu îi voi critica. Vom juca la victorie joi, am spus și la conferința de presă de pe Olimpico, asta e mentalitatea mea dar trebuie să și poți. Lazio e un club mare, nu degeaba se bate la cupe, la Champions”, și-a încheiat tirada Petrescu.

În timp ce el vorbea, pe hol, unul câte unul, o parte din jucători au venit la stadion, printre care i-am recunosct pe Deac și Burcă.

CFR Cluj e pe locul 2 cu 50 de puncte iar FC Argeș pe locul 13 cu 26 de puncte.

 

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *