Duhoarea s-a extins și în campusul Hașdeu. Mărturiile studenților: „în viața mea n-am simțit așa miros îngrozitor”

În dimineața zilei de 29 august, clujenii au avut parte de o surpriză deosebit de neplăcută. Un miros de-a dreptul insuportabil a început să acapareze tot mai multe zone ale orașului, făcând deplasările de-a lungul cartierelor tot mai neplăcute.

Duhoarea semnalată de clujeni s-a resimțit din plin chiar și în zona campusului Hașdeu, un loc considerat în mod tradițional ceva mai răcoros și „curat”, datorită numeroșilor copaci și zonelor verzi.

Doi studenți, care au rămas cazați în cămine pe timp de vară, ne-au declarat următoarele:

Când am deschis geamul pe la prânz ca să aerisesc, toată camera a fost cuprinsă de un miros îngrozitor. Efectiv mirosea a vomă. Inițial am crezut că era o problemă cu sacul meu de gunoi, dar când am ieșit afară să îl arunc, mirosul a devenit de 10 ori mai puternic. M-am plimbat un pic în jurul celorlalte cămine și situația este la fel peste tot. Aerul este pur și simplu irespirabil…această scurtă plimbare a durat doar vreo 5-6 minute și m-am abținut cu greu din a vomita.

Nici în timpul celor mai lungi drumuri prin București pe timp de vară, nu am simțit vreodată o asemenea duhoare. Nu știu ce s-a întâmplat, dar nu îmi imaginez cum pot clujenii să meargă prin oraș mai mult de 10 minute fără să li se facă rău în momentul de față. Îți vine să vomiți de cum ieși afară. În viața mea n-am simțit așa miros îngrozitor”.

Aceleași probleme au fost semnalate astăzi de clujeni în toate cartierele orașului.

Conform primelor cercetări efectuate de autorități, sursa mirosului neplăcut ar fi Centrul de Management Integrat al Deșeurilor. Firma Supercom a primit misiunea de a diminua efectele simțite în zona urbană ,până când problema va putea fi rezolvată „de la rădăcină”.

 

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *