FC Botoșani – U Cluj 0-3. Elevii lui Sabău sunt la un singur punct de play-off

Universitatea Cluj a învins FC Botoșani, scor 3-0, în etapa cu numărul #14 din Superligă. Elevii lui Sabău au ajuns la 19 puncte și se apropie la numai un punct de Petrolul Ploiești, echipa aflată pe ultimul loc din play-off.

Moldovenii se scufund, U Cluj renaște de când Ioan Ovidiu Sabău a revenit pe banca tehnică. Ardelenii traversează cel mai bun an din ultimul deceniu, o singură înfrângere în ultimele 10 partide, timp în care au bifat 5 victorii și remize cu FCSB, Craiova și Farul. De partea cealaltă, gazdele se află în cel mai critic moment de la promovarea grupării în primul eșalon.

Contra ultimei clasate, „studenții” au început în forță meciul și Nistor (10) a deschis scorul rapid cu un șut spectaculos. Mijlocașul lui U este cel mai prolific jucător din campionat în acest moment, 8 goluri și 5 pase decisive și-a trecut în cont până acum ex-dinamovistul.

Forma bună a oaspeților a mai produs un exemplu de cum trebuie abordate meciurile cu echipele mici. Nistor a recuperat mingea de la Mutombo și a centrat în fața porții, acolo unde a apărut Vali Gheorghe (21). Replica moldovenilor n-a venit, echipa a rămas pur și simplu fără viziune în teren, apoi Miron (57) a profitat de neglijența fundașilor adverși la fazele fixe și a reluat cu capul mingea venită, deja pleonasm, de la Nistor.

Alexa a rămas descumpănit pe bancă, în vreme ce U Cluj respiră și aleargă mai bine ca niciodată. Următorul duel este cu rivala din oraș, CFR, în Cupă. Play-off-ul e aproape, în vreme ce la Botoșani se întrevăd meciurile de la matineu daca nu cumva vom asista la o minune.

Echipele de start:

FC Botoșani

68.Ducan – 3.Mutombo, 40.Pius, 32.Șeroni – 20.Benzar, 6.Dican (C), 8.Florescu, 23.Dragu – 28.Petro, 60.Ilicic, 80.Cărăușu

Rezerve: 82.Ureche – 26.Creț, 12.Adams, 33.David, 44.Sadiku, 24.Cioiu, 98.Casap, 45.Olinga, 70.Gligor

Antrenor: Dan Alexa

FC Universitatea Cluj

23.Iliev – 26.Oancea, 6.Miron, 3.Mitrea, 27.Chipciu (C) – 20.Gheorghe, 94.Bic, 4.Doukoure, 28.Cîmpanu – 10.Nistor, 7.Stoica

Rezerve: 33.Gorcea – 77.Peteleu, 17.Pițian, 16.Filip, 98.Simion, 96.Silaghi, 9.Ilie, 45.Manu, 19.Popa

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

sursa foto: FC Universitatea Cluj

Distribuie articolul pe social media: