FOTO/VIDEO Egal în meciul legendelor la Sports Festival, România – Galatasaray

Demonstrativul dintre Legendele României și Legendele lui Galatasaray a strâns, vineri, 2 iunie, 16.320 de spectatori  în tribune, la Sports Festival.

Partida s-a încheiat la egalitate, scor 4-4.

Gică Hagi, Adrian Ilie, Ionuț Filipescu și Gheorghe Popescu au jucat câte o repriză pentru ambele formații. Alte nume care au apărut în teren sunt Neluțu Sabău, Răzvan Raț sau Marius Niculae.

Generația de Aur, în uralele clujenilor

Norii se încoardă cu o oră înainte de partida care-i aduce împreună, din nou, pe Adrian Mutu, cei trei Gică, Hagi, Popescu și Mihali, cei doi Florin, Prunea și Răducioiu, Ionuț Lupescu sau „cobra” Adrian Ilie. E ritm de sărbătoare, cei 16.000 de oameni asistă, parcă, la o continuare a meciului de retragere a lui Mutu de anul trecut, găzduită tot de Cluj Arena. Numele lui Hagi se aude la tot pasul. Tribunele sunt pline-ochi, așteaptă un alt dribling după care să suspine.

Maradona și între Carpați

Oameni din toate colțurile țării au venit să-i vadă pe membrii Generației de Aur la lucru. Istoria atinge cele mai înalte cote când cei doi golgheteri all-time ai României, Hagi și Adrian Mutu, fac parte din aceeași echipă. Două tricouri cu numărul 10, ambele cu câte 35 de reușite în spate. În tribune se fac valuri încă dinaintea marcării primului gol, care este semnat de Adrian Mutu.

Fiul lui Daniel Prodan, fost membru al Generației de Aur, decedat în 2007, își face apariția în repriza secundă pentru tricolori. În ciuda fizicului său, Ionel Ganea și-a păstrat simțul incisiv din fața porții. Ciprian Marica iese la rampă, apoi Mario Jardel, în careul celălalt, răspunde cu aceeași unitate de măsură.

Fiecare atingere de balon a lui Hagi este urmată de urale, indiferent de tricoul pe care-l poartă. După 25 de ani, românii au ocazia de a-l vedea pe Hagi și în tricoul turcilor. Întreg stadionul îi scandează, iarăși, numele. Marius Niculae are șansa de a înscrie golul decisiv, dar a ratat ținta din apropiere. „Ro-mâniaaa” se poate auzi și din afara stadionului. Se aprind blițurile telefoanelor, spectacolul n-a părăsit picioarele care scoteau oamenii în stradă secolul trecut.

Au marcat: Mutu ’21, ’38; Marica ’27, ’58 / Stelea – aut. ’40, Kabze ’46, Jardel ’63, Haspolatl ’65

Legendele României: Stelea, Prunea-Selymes, Gheorghe Popescu, Gică Mihali, Răzvan Raț, Ioan Sabău-Ionuț Lupescu, Bănel Nicoliță, Daniel Prodan, Cristian Dulca, Costel Gâlcă, Ionel Ganea, Ciprian Marica, Florin Răducioiu, Gică Hagi, Adrian Mutu, Marius Nicolae.

Text, foto, video de Tiberiu Fărcaș și Sergiu Crăciun

 

Distribuie articolul pe social media: