Întâlnire de gradul zero în Spania: Neluțu Varga negociază cu Deac și Camora prelungirea contractelor

Patronul celor de la CFR Cluj, Ioan Varga, va fi alături de echipă în cantonamentul de iarnă din Spania, de la Oliva Nova. Acolo va purta discuții despre viitorul lui Ciprian Deac și Mario Camora în Gruia începând cu vara viitoare, anunță ProSport.ro

Ambii jucători au intrat în ultimele 6 luni de contract și, în cazul în care nu se va ajunge la un acord pentru o nouă înțelegere, există posibilitatea ca cei doi să se retragă la finalul acestui sezon. Mario Camora a împlinit 37 de ani în noiembrie, în timp ce Deac va ajunge la 38 luna viitoare, pe 16 februarie.

EXCLUSIV. Deac și Arlauskis intră direct în istoria fotbalului românesc. Ce performanță senzațională au bifat cei doi prin noul titlu cucerit de CFR Cluj - Playsport
Deac a marcat un singur gol în această ediție de campionat // sursa foto: Playsport

Balaj: „Sunt convins că vom ajunge la un acord!”

Chiar dacă sunt doi dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria clubului, se pare că nu doar partea sportivă ar fi o piedică pentru ca aceștia să continue la Cluj cel puțin încă un sezon. Ambii sunt remunerați lunar cu 20.000 de euro, o sumă considerată prea mare de către patronul echipei pentru doi jucători aflați la apusul carierei. Principalul finanțator al clubului și-ar dori continuarea colaborării în semn de respect pentru aportul adus clubului în ultimii ani, însă condiția este ca aceștia să accepte diminuarea salariilor.

Președintele echipei, Cristi Balaj, a făcut anumite precizări privind viitorul celor doi la CFR, lăsând de înțeles că sunt șanse considerabile pentru a se ajunge la un acord iar ei să continue în Gruia încă un sezon. Dacă nu se va ajunge la un acord privind continuarea lor în calitate de jucători, oficialul clujenilor a lăsat de înțeles că cei doi ar putea ocupa o funcție administrativă în cadrul clubului după retragere.

„Rămânem consecvenți în dorința noastră ca Deac și Camora să continue, în calitate de fotbaliști, și după vara acestui an. Vom purta o discuție în cantonamentul de la Oliva Nova, unde va fi prezent și patronul și sunt convins că vom ajunge la un acord.

Mi-aș dori să ajungem la o înțelegere și sper ca ei să rămână în club chiar și după activitatea fotbalistică, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Hoban. Sunt doi jucători care fac parte din istoria clubului. Nu discut sume. Avem un fair-play financiar pe care trebuie să-l respectăm, asta este clar”, a transmis Balaj prin intermediul sursei citate.

Întrebarea care l-a făcut pe Mario Camora să fie mai sincer ca niciodată
Camora este de 13 ani la CFR. A sosit în România în 2011, când antrenor era Jorge Costa // sursa foto: GSP.RO

Deac și Camora, doi jucători confundați cu CFR

Datorită alegerii lor de a-și petrecere marea majoritate a carierelor în Gruia, Ciprian Deac și Mario Camora au devenit simboluri pentru fanii echipei. Deac a ajuns prima oară la CFR în 2005, la 21 de ani, fiind transferat de la Unirea Dej. În 2010 a fost vândut nemților de la Schalke 04, însă nu s-a impus în Germania, astfel că în 2012 s-a întors la echipa unde și-a început cariera. A rămas până în 2015, când a plecat în Kazakhstan, dar a revenit la Cluj doi ani mai târziu, în 2017, după care a contribuit din plin la cele 5 titluri consecutive câștigate de CFR, între 2018-2022.

Dacă perioada lui Ciprian la Cluj a fost împărțită în trei etape, nu la fel este și cazul lui Mario Camora. Portughezul a fost transferat în vara anului 2011, când, după un sezon ratat, patronul de atunci al echipei, Arpad Paszkany, a vrut să cucerească din nou titlul de campion. Camora a fost transferat gratis de la Naval de Maio în luna iulie a acelui an, iar de atunci a fost de neclintit din echipă. A cucerit 9 trofee cu alb-vișiniii, printre care 6 titluri de campion și 2 Super-cupe ale României, fiind căpitanul grupării și unul dintre liderii din vestiar.

451 de partide a disputat Deac în tricoul ardelenilor

497 de meciuri a jucat „Camo” pentru CFR Cluj în acest timp

sursa foto: Sport.ro

Distribuie articolul pe social media: