Ioan Sabău, ”U” Cluj, explică catastrofa de la Craiova: ”Nu am știut să îi motivez, noi trebuie să fim mai umili și să muncim mai mult”

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul lui ”U” Cluj a explicat, miercuri, într-o conferință de presă, ce s-a întâmplat la meciul cu FC ”U” Craiova 1948, 5-0 pentru olteni, una din cele mai usturătoare eșecuri ale ”șepcilor roșii” din ultimii ani și ”cea mai neagră noapte din cariera mea de antrenor”, cum a  spus ”Moțul” la flash interviul de după meciul de vinerea trecută.

”Pentru mine ”U” Cluj e cea din cele două meciuri de acasă (cu Voluntari și Rapid, 2-1 respectiv 0-0 n.r.), nu cea de la Craiova. Probabil că euforici după cele două rezultate bune de pe terenul mocirlos unde am jucat nu am reușit să ne concentrăm suficient. Aici cred că am greșit eu, îmi asum, nu am știut să îi motivez suficient. Noi trebuie să fim mult mai umili, să muncim mai mult, să ne antrenăm bine, pentru că avem un lot bun, avem calitate, avem jucători cu experiență. Am avut și noi ocazii în a doua repriză dar una peste alta Craiova a fost net mai bună. E ciudat ce s-a petrecut pentru că ne-am dorit să jucăm pe un teren bun și când am dat de el, iată ce s-a întâmplat”, a spus antrenorul clujenilor.

Acesta a mai accentuat un lucru, că decizia de a juca la Mediaș pe termen nelimitat a fost o decizie a conducerii manageriale a clubului iar din informațiile de ultimă oră terenul e unul relativ bun.

Nu schimbă sistemul de joc

În mod surprinzător, Sabău a mai spus că va continua cu sistemul de 3 fundași centrali deși acesta a eșuat la Craiova, unde a fost foarte ușor depășit. Nu este exclusă nici titularizarea în meciul contra Mioveniului a lui Ioan Filip și Romariu Pires sau măcar a unui dintre ei. Sabău i-a lăudat pe amândoi și a spus la conferință ce se bazează pe cei doi, deci e posibil să-l vedem măcar pe unul din cei doi titular.

Partida cu Mioveni este foarte importantă pentru ”U” pentru a ieși din zona barajului, unde se află acum. Mioveni are antrenor nou, pe Dică, și are 7 puncte din 9 din ultimele trei partide, fiind un adversar incomod.

Partida se joacă la Mediaș, vineri, ora 17.00 și e transmisă de televiziunile de sport.

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *