În timp ce majoritatea lumii preferă cafele aromate precum Machiato sau Frape, un considerabil număr de persoane preferă să păstreze cafeaua simplă și să savureze un Espresso sau un Latte.
O combinație între cele patru tipuri de cafea este va avea însă un gust formidabil!
Mai întâi trebuie să preparați un Espresso. Veți avea nevoie de echivalentul a unui Espresso pentru fiecare 300 de mililitri de lapte. Așadar, pregătiți un Espresso la alegere. Turnați aproximativ 200-300 ml. lapte separat într-un recipient de 500 de ml. dotat cu capac și umpleți-l nu mai mult de jumătate. Strângeți capacul și agitați recipientul timp de 30-60 de secunde până când laptele devine spumos și aproape și-a dublat volumul.
În timp ce se prepară Espresso-ul, încălziți laptele timp de 30-45 de secunde într-o ceașcă de cafea care poate fi introdusă în cuptorul cu microunde. Odată ce laptele este încălzit, luați un tel mic și bateți energic timp de 15-30 de secunde până când laptele devine și mai spumos. Turnați acum împreună laptele spumos și Espresso-ul într-o ceașcă de cafea de proporții generoase. Turnați cât de multă spumă de lapte doriți în cana de cafea. Decorați cafeaua, dacă doriți, cu un „strop” de pudră de cacao sau nucșoară.