Scandal în Consiliul Județean! USR cere demisia consilierului PNL care și-a votat fiul într-un consiliu de administrație și bonusuri pentru acesta

USR a solicitat demisia consilierului județean PNL Gheorghe Iancu în ședința CJ de astăzi. Iancu a votat pentru numirea fiului său într-o poziție de conducere la Centrul Agro Transilvania, deși legea îl obliga să se abțină.

USR va face plângere la Agenția Națională de Integritate împotriva lui Gheorghe Iancu și va contesta în justiție legalitatea numirii Consiliului de Administrație al Centrului Agro Transilvania, dat fiind faptul actele administrative emise ori adoptate cu încălcarea regimului incompatibilităților sunt lovite de nulitate absolută.

“Domnule Gheorghe Iancu, Clujul nu este afacerea dumneavoastră personală, este casa noastră comună! Nu este prima dată când PNL face de rușine orașul prin comportamente care nu sunt reprezentative pentru Cluj. V-ați votat fiul într-un consiliu de administrație și i-ați votat și bonusuri. Demisia se impune!” a declarat liderul consilierilor județeni ai USR Dr. Mihai Iepure.

Gheorghe Iancu a susținut public că a votat din greșeală numirea fiului său administrator neexecutiv în Consiliul de administrație al Centrului Agro Transilvania, dar în ședința de astăzi a recidivat. A votat pentru evaluarea activității administratorilor de la Agro Transilvania, evaluare în baza căreia fiul său va primi și bonusuri. ANI l-a mai sancționat odată în 2012, după ce firma sa a făcut afaceri cu Consiliul Județean Cluj.

“În ședința anterioară grupul PNL a ironizat consilierii USR că nu au incompatibilități. Cei de la PNL au atât de multe incompatibilități încât uită de ele.” a mai declarat Dr. Mihai Iepure în cadrul ședinței de Consiliu Județean.

USR va continua să lupte pentru o politică onestă și transparentă, în care interesul cetățenilor este pe primul loc. Ne opunem oricărei forme de corupție și nepotism și vom continua să cerem responsabilitate și integritate de la cei care ne conduc.

Nu vom închide ochii atunci când un ales abuzează de putere și nu vom permite să rămână nepedepsit.

Iancu: Nu m-am putut loga și nu am putut să mă abțin de la vot

„E vorba de o ședință care s-a derulat online. N-am putut să mă loghez imediat, că au fost ceva probleme tehnice, și cum am intrat în ședință cu întârziere n-am mai anunțat că urmează să mă abțin la vot. Am crezut că este suficient dacă nu votez proiectul  când îi vine rândul, dar se pare că n-a fost suficient pentru că trebuia să și anunț”, a spus Gheorghe Iancu, subliniind că totuși, nu consideră că e așa mare problemă: „Asta e, n-am furat, n-am dat în cap la nimeni. Vedem ce-a fi”, a declarat pentru siteul Actual de Cluj, ieri, Gheorghe Iancu.

 

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *