TEROARE ȘI SPAIMĂ în SUATU! Un urs a făcut ravagii

Frica s-a instalat acum câteva zile pe ulițele comunei Suatu din județul Cluj. Motivul acestei stări de neliniște generalizate este cauzat de prezența unui urs agresiv  în proximitatea comunei. De asemenea, se pare ca urșii au început să bântuie tot mai mult zona de câmpie a județului,  ieri un astfel de mamifer fiind observat în zona comunei Sic.

Locuitorii comunei sunt oripilați de anvergura atacurilor produse de urs. Pe rețelele sociale au început să circule imagini cu calamitățile produse de înspâimântatorul carnivor violent. Din fericire pentru întreagă comunitate, pagubele sunt doar de natură materială.

A 2-a noapte consecutiva la Suatu, Dâmburile cand ursul face prăpad. Prezența lui la nici 50 de metri de casă/case, și nici o măsură luată momentan de autorități. Poate trebuie sa asteptam sa atace pe cineva până organele competente iau măsuri. Revoltător!” a transmis pe Facebook o locuitoare a comunei Suatu care se află sub teroarea ursului.

De ce sunt surprinși din ce în ce mai des urșii în zona de câmpie a județului Cluj?

Așa cum am menționat și la început, urșii sunt tot mai prezenți în zona de câmpie a județului, aceștia fiind zăriți în ultimele câteva zile în comune precum Sic, Geaca și Suatu.

În general, urșii sunt asociați mai degrabă cu zonele împădurite de munte. Principalul motiv pentru care aceștia își pot schimbă habitatul este cauzat de prezența umană dar și de sursele din care își poate procură hrana.

În anumite cazuri, apariția urșilor în zona de câmpie sau în zone deschise poate avea loc atunci când habitatul lor natural este perturbat din cauza activităților umane, precum ar fi defrișarea. Urșii se pot aventură în zone deschise în căutarea hranei, mai ales dacă sursele lor preferate de hrană sunt afectate de către defrișări sau urbanizare.

În general, prezența urșilor în câmpiile deschise poate fi influențată de o combinație de factori, inclusiv schimbările habitatului, disponibilitatea hranei și comportamentul individual al urșilor.

Imagini cu prăpădul făcut de urs la Suatu

În imaginile care circulă pe rețelele sociale se poate observă cum ursul din Suatu a devastat complet o stațiune apicolă din comună. Probabil înfometat, ursul a distrus mai mulți stupi de albine.

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *