Un râs a decedat în urma unui accident rutier pe un drum din județul Cluj. Atenție „este necesar să fie anunțată Garda de Mediu Cluj”

Râsul este o specie de felină sălbatică pe cale de dispariție pe teritoriul României. După estimările specialiștilor, în anul 2021 mai trăiau aproximativ 1100 de rași în țară noastră, iar pe întreg continentul european se estimează că ar există undeva la 9000 de exemplare de acest fel.

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) a anunțat zilele trecute că un astfel de exemplar de felină a fost omorât accidental în județul Cluj, în urmă unui accident rutier. Organizația aduce la cunoștință publicului larg faptul că este necesara notificarea Garzii de Mediu, în cazul nefast în care oamenii se vor confrunta cu astfel de incidente.

De curând, un râs a fost lovit mortal pe o sosea de lângă Cluj. Din păcate accidente se vor mai întâmpla și uneori chiar speciile strict protejate cad victime. Acum doua săptămâni un urs a fost accidentat mortal pe autostradă, lângă Turda.

În cazul râsului, pisicii sălbatice, al lupului este necesar sa fie anunțată Garda de Mediu Cluj. Dacă nu știți cum, puteți să o faceți către noi, ne ocupam noi mai departe.
Așadar, o pisica tigrată poate sa aparțină speciei sălbatice, să nu trecem indiferenți!
Mare grijă cu prietenii noștri domestici, rudele acestor specii, pe care din indolența, nepăsare și lipsă de educație, adesea le găsim pe străzile și șoselele patriei, hoinare, mutilate sau chiar pe ultimul drum.
Fenomenul câinilor hoinari nu este o noutate, dar încă unii dintre noi suntem sceptici când vine vorba despre plângeri la poliție împotriva celor iresponsabili.
Reamintim ca legile de protecția animalelor și in special legea 205/2004 interzic ca animalul deținut să părăsească proprietatea personală, neînsoțit în lesă, iar această lege prevede inclusiv pedepse cu închisoarea.
In imagini se văd și un pui de pisică sălbatică și una domestică, atacată de câini, la marginea pădurii. Aceste lucruri se vor întâmpla cât timp preferăm sa închidem ochii și să luam apărarea sătenilor și proprietarilor, de care ne este mai milă decât de aceste victime. Victime ale indiferenței noastre, a tuturor.” a transmis OPMCB prin intermediul unei postări pe Facebook.
Distribuie articolul pe social media: