VIDEO – Control corporal exagerat pentru suporterii CFR-ului înainte de derby. Accesul fanilor în stadion a fost îngreunat

Derby-ul de ieri seară dintre „U” și CFR Cluj s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Suporterii ambelor echipe au făcut spectacol și s-au ridicat la nivelul așteptărilor. 1500 de CFR-iști au epuizat toate biletele disponibile in Peluza oaspete. Din aceștia, aproximativ 1000 de suporteri ai CFR-ului au pornit din incinta stadionului „Dr. Constantin Rădulescu” și s-au deplasat într-un marș organizat până la Cluj Arena.

Ajunși la intrarea în peluza oaspete, suporterii alb-vișinii au avut parte de o „surpriză” neplăcută din partea gazdelor de la ”U”.

Firma care asigură securitatea pe stadionul Cluj Arena la meciurile Universității le-a impus trei filtre de control corporal suporterilor CFR-iști, înaintea intrării pe stadion.

Un gard a fost montat în față intrării în peluza oaspete, iar reprezentanții Jandarmeriei au permis accesul pe rând a câte 5 persoane pentru a parcurge primul filtru de control corporal, organizat în totalitate de agenții firmei de pază.

La primul filtru, suporterii CFR-ului au fost somați să se descalțe în fața agenților firmei de pază. Această măsură este una frecventă la meciurile de mare risc din România, iar ea are ca scop prevenirea accesului suporterilor pe stadion cu materiale pirotehnice ascunse în încălțăminte.

Al doilea filtru pentru controlul corporal a fost, însă, cel mai mai aspru. Suporterii au fost controlați amănunțit de firma de securitate, iar unii dintre ei au fost chiar nevoiți să se dezbrace la bustul gol, sau să golească portofelele în fața agenților. Cu ocazia acestui filtru, firma de pază a confiscat câteva mesaje ale galeriei CFR-ului pe motivul că nu au fost anunțate în prealabil la ședința tehnică premergătoare meciului. De asemenea, anumite surse au confirmat pentru Curierul de Cluj că firma de pază ar fi confiscat câteva steaguri pe care existau diferite inscripții cu CFR Cluj sau motto-uri de încurajare a echipei, fară a conține mesaje obscene sau interzise.

Al treilea și ultimul filtru de control corporal în vederea accesului pe stadion al fanilor CFR-ul a fost considerat de către aceștia și cel mai irelevant, fiind văzut drept o șicană evidentă: cel de-al treilea control corporal a fost la fel de intens si amănunțit că și al doilea (de fapt identic), iar astfel procesul de acces în stadion a fost îngreunat adițional, fără rost.

Suporterii care au reușit să intre mai repede în incinta peluzei oaspete de pe Cluj Arena și-au manifestat repulsia față de atitudinea firmei de pază, pe care aceștia au considerat-o rușinoasă și excesivă din cauza controalelor corporale de o duritate fără precedent. În peluza opusă, suporterii Universități au introdus un număr considerabil mai mare de materiale pirotehnice în incinta stadionului, iar aceștia nu au beneficiat de același „tratament” din partea firmei de pază la intrarea în Cluj Arena.

Datorită controalelor severe, câțiva dintre suporterii feroviari au reușit să între în Cluj Arena abia după fluierul de start al arbitrului.

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *