Boc, la Napoca Live, despre ”inaugurarea” străzii Kogălniceanu: ”O maimuțăreală”

Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit la emisiunea săptămânală de la radio Napoca Live, despre ”inaugurarea” străzii Universității, o inițiativă simbolică a grupului de facebook Clujul Civic, un grup cu 16.000 de membrii.

Primarul a fost dur  și a catalogat acțiunea civică drept o „maimuțăreală”.

Civicii au ”inaugurat” cu o panglică, pe 11 septembrie, ziua în care a început anul școlar, strada care nu e gata. În iunie artera trebuia să fie dată în folosință. Acum termenul s-a prelungit până la final de octombrie, după ca anunțat primarul la emisiune.

”Am văzut un fel de maimuțăreală, la început de an școlar, de pe strada Kogălniceanu, orchestrată de Szakats Istvan (fondator grupul de facebook Clujul Civic și unul din moderatorii acestuia n.r.). Cel care l-a cauționat… M-a făcut să râd. Cel care l-a cauționat pe domnul arhitect Macalik Arnold (care care trebuia sa faca regenerarea urbana a strazii Kogălniceanu si adiacene, recent primăria i-a reziliat contractul n.r.), care i-a oferit tribună ca să explice cum nu trebuie să fie păstrat grupul statuar pe soclu, domnul Szakats Istvan care a ieșit și spunea ‘dar de ce facem atâta caz că grupul statuar școala ardeleană nu este pe soclu; îl mai jelim un pic, după aia îl înmormântăm, bine a fi așa, fără soclu’. Adică domnia sa vine după aceea și spune ‘dar nu e gata lucrarea’. Oricum, lucrările sunt în grafic, dar nu pot să nu observ ipocrizia pe care o manifestă domnul acesta și nu cred că cei pe care îi reprezintă din grupul civic sunt de acord ca grupul statuar Școala ardeleană să nu fie amplasat pe soclu. Domnia sa s-a erijat ca un purtător de cuvânt al grupului civic, Clujului Civic, oameni pe care îi respect, sunt oameni valoroși, care au puncte de vedere în concordanță cu viziunea generală a orașului. Dar nu pot să nu observ această ipocrizie a domnului Szakats Istvan, care, repet, l-a cauționat pe arhitectul Macalik pe această temă și după aia vine și spune că nu e gata lucrarea”, a spus Boc.

Citește și:

Politicieni din USR și REPER care vor să candideze la locale, prezenți la ”inaugurarea” străzii Universității. Participare modestă a ”civicilor”

Un consilier local USR a publicat lista proiectelor întârziate ale Primăriei

Distribuie articolul pe social media: