Cristi Balaj, precizări despre situația economică a echipei, plecarea lui Minteuan și când va fi vândut Scuffet

Cristi Balaj (51 de ani), președintele celor de la CFR Cluj, a explicat de ce echipa efectuează stagiul de pregătire la Brașov și nu în Spania sau Austria, așa cum s-a procedat în anii trecuți. Mai mult, acesta a vorbit despre Andrea Mandorlini (58 de ani), noul tehnician al echipei, și a făcut lumină în cazul plecării lui Alin Minteuan.

Fostul arbitru spune că alegerea de a pregăti noul sezon în România nu a fost constrânsă de factori economici, ci este o strategie a staff-ului tehnic de a avea jucătorii plecați la Echipele Naționale cât mai repede înapoi în cantonamentul echipei: „Eu am rămas la Cluj, nu sunt cu echipa în acest moment. Echipa e cazată în centul Brașovului, la un hotel de 5 stele. A fost o situație delicată comparativ cu anii precedenți: 9 jucători au plecat la Echipele Naționale, unii dintre ei nu au revenit încă, adică Janga sau Yeboah. Am dat jucători pentru România, pe Krasniqi la Kosovo.”

„Din dorința de a aduce acești jucători cât mai aproape de echipă și având în vedere că ar fi venit pe rând, pentru a nu face naveta în Austria din două în două zile, am luat decizia de a rămâne în țară, mai ales că și aici sunt condiții excelente.” a declarat Balaj în exclusivitate pentru Orange Sport.

Clujenii au renunțat la stagiile de pregătire efectuate în Austria sau Spania sursa foto: gsp.ro

Pleacă Boateng și Scuffet de la CFR?

Balaj a discutat și despre posibilitatea ca Nana Boateng și Simone Scuffet, doi dintre cei mai importanți jucători ai echipei, să plece în această vară. Primul ar fi în negocieri avansate cu Jeonbuk Motors, echipa unde antrenează Dan Petrescu, iar pe numele celui de-al doilea ar fi sosit oferte de la echipe importante din Italia.

„Fum fără foc nu iese, dar eu discut despre transferuri doar după ce devine oficial. Nu mă mir dacă Dan Petrescu îl dorește pe Boateng. E înnebunit după el, după stilul său de joc, este un băiat extraordinar. Sunt convins că și Scuffet e monitorizat de cluburi importante, dar dacă vor exista discuții concrete, va fi lăsat să plece doar după ce ne folosim de el în competițiile europene.”, a precizat fostul președinte ANAD.

Boateng a învățat fotbalul în curtea celor de la Manchester City sursa foto: Antena Sport

„Îmi voi diminua contractul!”

Cel care a condus 340 de meciuri pe prima scenă a campionatului intern crede că menținerea calității lotului trebuie să rămână într-un tandem cu reducerea cheltuielilor. „Așa cum și presa a subliniat, am avut cel mai mare buget de salarii, iar de acolo am redus cel mai mult. Inclusiv eu îmi voi diminua contractul. Jucătorii pe pe care i-am transferat îi vom înregistra și la Liga Profesionistă, nu mai avem niciun fel de impediment privind transferurile.”, a continuat Balaj pentru sursa citată.

„Mandorlini a spus că se descurcă fără Minteuan”

Oficialul din Gruia crede că numirea lui Andrea Mandorlini pe banca tehnică va fi de bun augur pentru clujeni. „Suntem mulțumiți până acum de Mandorlini. M-a impresionat, se vede faptul că a antrenat peste 120 de meciuri în Serie A, se va schimba stilul de joc.” Tot italianul ar fi avut ultimul cuvânt înaintea plecării lui Alin Minteuan (46 de ani) de la echipă. „Lui Minteuan i-a expirat contractul. Unde să-l mai ținem? Legat de staff-ul tehnic, cuvântul principal l-a avut antrenorul care va răspunde de rezultate. Mandorlini îl apreciază, nu are nimic împotriva lui, dar a spus că se descurcă cu staff-ul pe care îl are în acest moment.„, a încheiat fostul arbitru internațional.

sursa foto: Sport.ro

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *