Prima victorie pentru Unirea Dej după 7 meciuri. Alb-albaștrii au învins Progresul Spartac, scor 1-0

Unirea Dej a obținut astăzi prima victorie după mai bine de 2 luni fără succes. Ardelenii au învins Progresul Spartac, scor 1-0, și bifează primul rezultat favorabil după 7 meciuri în care au reușit un singur egal.

Unirea Dej a pierdut etapa trecută, scor 0-1 contra Csikszereda Miercurea Ciuc // sursa foto: Pal Zoltan

Primul meci din această ediție în care Unirea Dej a amintit de echipa care sezonul trecut a atins play-off-ul Ligii 2. Elevii pregătiți de Eusebio Șuvagău după demiterea lui Dacian Nastai a învins la limită pe Progresul Spartac, scor 1-0. Singurul gol al partidei a fost reușit de către Denis Golda, în minutul 23. Atacantul venit în această vară de la Unirea Slobozia a finalizat sub bară din careu după o fază inițiată și continuată în banda stângă.

Chira putea dubla avantajul și creiona victoria încă din prima repriză, însă mingea reluată cu capul din câțiva metri a fost prinsă de Păun. Oaspeții au căutat golul care să readucă egalitatea pe tabelă, însă Pop s-a opus de fiecare dată. Partea secundă a început așa cum s-a încheiat prima însă Fulga, intrat la pauză în locul lui Blaj, a reluat imprecis din 6 metri.

Piftor a avut și el șansa golului cu un sfert de oră înainte de final. Acțiunea sa din flancul stâng a fost rezolvată ușor de Parfeon, apoi ardelenii au ratat din nou șansa desprinderii, prin Fulga, astfel că disputa s-a încheiat cu victoria la limită a gazdelor. Unirea Dej rămâne pe poziția 18 în clasament, cu 10 puncte, în timp ce Progresul Spartac este în continuare „lanterna roșie”, cu numai un punct după 11 etape.

FC Unirea Dej

1.Pop – 98.Negrea, 5.Kereki, 21.Pop, 30.Șuteu – 99.Pop, 13.Chira (C), 8.Stancovici Victor – 10.Blaj, 7.Golda, 17.Ciocan

Rezerve: 28.Anca-Trip – 14.Piftor, 2.Zamfirescu, 18.Fulga, 80.Stancovici Vlad, 33.Pruteanu, 15.Ciuciulete, 11.Mitrea, 77.Scocîlcă

Antrenor: Eusebio Șuvagău

Progresul Spartac

55.Păun – 37.Radu, 95.Leafu, 5.Parfeon (C), 21.Istrate – 24.Purice, 6.Grigore, 10.Florescu – 8.Petcu, 9.Andrei, 79.Chirițoiu

Rezerve: 1.Soare – 3.Alexandrescu, 18.Tonc, 28.Soleț, 11.Pacionel, 98.Istrăție, 26.Crivac, 15.Dumitru, 7.Preda

Antrenor: Erimia Andrei

Distribuie articolul pe social media: