Un fost mijlocaș al CFR-ului s-a retras la numai 28 de ani! Are în palmares 4 titluri în 4 țări diferite

Bakary Sare, fostul mijlocaș al celor de la CFR Cluj și campion în trecut cu Anderlecht, a renunțat la fotbal în urmă cu 5 ani. Om de bază în finalul sezonul 2011/2012, când ardelenii au ieșit campioni, Sare configurează ca fiind fără echipă din 2018, de când s-a despărțit de Belenenses.

Ajuns în România în 2010, după ce clujenii au câștigat al doilea titlu din istorie, Sare a petrecut 3 sezoane la Cluj. În trecut mai evoluaseră pentru echipe precum Anderlecht sau Rosenborg, astfel că venirea sa în Ardeal părea să fie un transfer important reușit de către oficialii din Gruia.

N-a fost așa, iar în trei ani petrecuți în țara noastră, Sare a strâns numai 24 de apariții în campionat în tricoul alb-vișiniiilor, contribuind, totodată, la titlul cucerit de ardeleni în 2012. El a fost titular în derby-ul contra Universității Cluj, încheiat 2-3, cel care a decis titlul de campioana la finalul acelei ediții.

sursa foto: Ziua de Cluj

Campion în 4 țări diferite

Sare a contribuit și la calificarea echipei în grupele ediției următoare a Ligii Campionilor. A fost titular în ambele partide din play-off-ul pe care clujenii l-au disputat împotriva lui Basel (1-2 în Elveția, 1-0 la Cluj), apoi a fost cedat sub formă de împrumut la Dinamo Zagreb, echipă care avea să câștige titlul la finalul acelui sezon în Croația.

Nu s-a impus ca titular nici aici, astfel că a luat drumul țărilor arabe. A semnat cu Al-Ain, însă n-a evoluat în niciun meci, apoi s-a transferat în Portugalia, unde a îmbrăcat tricoul celor de la Guimaraes, Moreirense și BSAD. Și-a încheiat cariera de fotbalist profesionist devreme, în 2018. De atunci apare, conform site-ului de specialitate transfermarkt.ro, ca fiind liber de contract.

Chiar dacă cariera sa de profesionist a durat puțin, „Bouba” se poate mândri cu patru titluri cucerite în 4 țări diferite: Rosenborg (2010), Anderlecht (2010), CFR Cluj (2012) și Dinamo Zagreb (2014).

sursa foto: Digi Sport

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *