Universitatea Cluj, victorie în primul meci din grupele Cupei, scor 3-1 contra CSA Steaua

Universitatea Cluj a câștigat primul duel din Cupa României, la capătul unui meci controlat de către elevii lui Ioan Ovidiu Sabău. De partea cealaltă, Steaua a ratat deschiderea scorului prin Chipirliu, apoi a revenit în meci când oaspeții conduceau cu 2-0.

Chipciu și Ilie, cu o „dublă”, au marcat golurile Universității // sursa foto: GSP.RO

Alex Chipciu (34 de ani), veteranul formației alb-negre, a fost primul care l-a învins pe portarul Alin Pop (26). Mingea venită de la Nistor l-a lăsat pe fostul jucător al lui Anderlecht singur cu portarul advers, care a înscris cu un lob de la marginea careului. Filip Ilie a dublat avantajul oaspețiilor cu o lovitură de cap când mai erau 10 minute de jucat până la pauză, iar speranțele eleviilor lui Daniel Oprița erau aproape risipite după o treime din timpul jocului.

Tot Ilie a marcat și al treilea gol pentru U, care și-a majorat avantajul imediat după pauză (53). Schimbările lui Oprița de la pauză au dat roade în partea secundă, când mingea trimisă de Boiciuc (65) l-a învins pe Iliev, însă nu înainte de a lovi bara transversală. Altfel, nici Topuzov, nici Buziuc, ceilalți jucători ai Stelei care au intrat în partea a doua n-au reușit să spargă apărarea lui Ioan Ovidiu Sabău.

Antrenorul s-a declarat mulțumit la finalul partidei de prestația elevilor săi, pe care îi așteaptă duelul cu liderul clasamentului. Studenții o vor întâlni luni pe FCSB, în deplasare, echipă care a pierdut un singur meci în acest sezon.

Ce a declarat Ioan Ovidiu Sabău la finalul meciului

„Sunt mulțumit, chiar dacă în unele momente se putea mai mult. Sunt nemulțumit de sfârșitul meciului, am pierdut foarte multe mingi, nu am avut răbdare atunci când am avut-o. La 3-1 nu ai voie să aduci adversarul în careu. I-am lăsat prea ușor să vină cu centrări, nu mi-a plăcut cum am arătat în ultimele 20 de minute.

Nu ne-au pus mari probleme, dar probabil că au prins încredere în momentele în care Iliev a scos foarte bine. Mă bucur că am tratat serios această competiție, este o victorie meritată. Mă bucur că i-am refăcut pe Chipciu și Nistor, sunt doi dintre cei mai importanți jucători. Cred că individual arătăm bine, dar trebuie să construim o identitate și să arătăm mult mai bine ca echipă.

Nivelul Ligii 2 este modest, pe vremuri Diviziile B și C dădeau foarte mulți jucători în prima ligă. Nivelul a scăzut, dar nu sunt eu în măsură să dau soluții. Când nu ai drept de promovare, e foarte greu să construiești o echipă cu o mentalitate corectă. Nu e ușor pentru antrenor, nici pentru jucători.„, a spus tehnicianul Universității la finalul jocului.

sursa foto principală: FC Universitatea Cluj

Distribuie articolul pe social media: