CFR Cluj – FC Botoșani 3-1. Golurile lui Otele și Tachtsidis îi apropie pe ardeleni la două puncte de lider

Trupa lui Andrea Mandorlini continuă forma bună arătată în derby-ul orașului. CFR a învins-o pe Botoșani și a urcat până pe locul 3 în clasament. De partea celalată, moldovenii rămân ultimii, fără nicio victorie și cu doar 4 reușite în acest sezon.

Otele, noul „Yssouf Kone” din Gruia

Bîrligea și Otele au fost din nou cei mai activi oameni din atac pentru ardeleni. Primul nu le-a dat nicio șansă fundașilor lui Marius Croitoru, neobosit, a recuperat mingi pentru Deac și Otele. Nigerianul a fost MVP-ul partidei, cu două goluri marcare în prima repriză (minutele 21 și 36), care au rezolvat soarta meciului. Primul, șut sub bară din interiorul careului, imparabil pentru Ducan, apoi execuție din afara careului. Datorită stilului său de joc, fotbalistul venit de la UTA a amintit de Yssouf Kone, fostul atacant din Gruia din perioada 2008-2010.

Moldovenii au ieșit la joc când zarurile erau aruncate. Totuși, puteau relansa partida înainte de pauză, dar șutul lui Florescu din lovitură liberă a lovit zidul, apoi mingea trimisă de Dican din afara careului nu i-a creat probleme lui Sava.

Au consolidat victoria

Tot clujenii au ieșit mai hotărâți de la vestiare iar Muhar putea să-și treacă și el numele pe lista marcatorilor. Șutul său a ratat ținta, apoi centrarea lui Otele a traversat centrul careului.

A fost nevoie de intervenția VAR pentru ca centralul Iulian Dima să penalizeze hențul în careu comis de Dican. Tachtsidis a transformat lovitura de pedeapsă (61) și a semnat prima reușită în tricoul fostei campioane.

Oaspeții au redus din diferență prin reușita lui Florescu (65), apoi au continuat să atace și după eliminarea lui Essono (70). Sava a fost la post de fiecare dată, ceea ce a consolidat victoria care se conturase după prima repriză.

Echipele de start:

CFR 1907 Cluj

90.Sava – 45.Camora (C), 6.Ajeti, 44.Kresic, 19.Mogoș – 73.Muhar, 77.Tachtsidis, 29.Avounou – 17.Otele, 30.Bîrligea, 10.Deac

Rezerve: 89.Hindrich – 4.Manea, 3.Morgan, 40.Cvek, 8.Filip, 7.Krasniqi, 21.Luca Mihai, 22.Konoplyanka, 9.Jefte

Antrenor: Andrea Mandorlini

FC Botoșani

68.Ducan – 40.Pius, 6.Dican, 3.Mutombo – 30.Țigănașu, 99.Zabou, 8.Florescu, 12.Adams – 80.Cărăușu, 17.Camara, 93.Pinson

Rezerve: 82.Ureche – 32.Șeroni, 26.Creț, 33.David, 66.Mouaddib, 24.Cioiu, 45.Essono, 11.Drole, 9.Dragomir

Antrenor: Mihai Ciobanu

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *