Curelea știe ce a împiedicat-o pe CFR să câștige titlul: “Atunci mi-am pus primele semne de întrebare”

Costin Curelea (39 de ani), unul dintre antrenorii secunzi ai lui Dan Petrescu la CFR Cluj, a explicat pentru GSP Live motivele pentru care crede că s-a ratat titlul în sezonul trecut.

Fostul atacant al Sportului Studențesc este de părere că echipa n-a triumfat și în sezonul trecut deoarece a capotat tocmai în momentele cheie ale sezonului, adică în play-off și atunci când a avut șansa de a trece pe primul loc. Apoi, când lucrurile au părut reglate la CFR, s-au accidentat cei mai importanți jucători, în timp ce echipa resimțea oboseala acumulată de-a lungul sezonului.

„Au fost două șanse de a trece pe primul loc: dacă am fi câștigat când am jucat acasă cu Hermannstadt, dar am pierdut pe final dintr-o fază fixă, apoi a mai fost încă o șansă. Atunci mi-am pus primele semne de întrebare. În timp am reglat lucrurile, dar ușor-ușor au apărut accidentări, am avut jucători care nu erau 100% dar trebuiau să joace. A urmat pierderea lui Deac, apoi cea a lui Krasniqi, care nu a putut juca toate meciurile la nivel maxim.

A fost un sezon greu, cu presiune, cu multe meciuri în Conference League. N-a fost ușor, am ajuns chiar să jucăm acel baraj cu FCU Craiova pentru a juca și anul viitor în Europa. De vină a fost oboseala și stresul acumulat după atâtea meciuri. La CFR trebuie să te califici mereu, să câștigi campionatul, să câștigi fiecare meci.„, a explicat Curelea.

Acesta a explicat și că sistemul folosit a fost mai degrabă soluția de avarie a lui Dan Petrescu decât alegerea sa de a aborda meciurile. „Am căutat mult timp și sistemul potrivit, 4-3-3 nu mai funcționa. Nu mai aveam interii potriviți, nu mai găseam acei mijlocași care să facă presiune și să recupereze mingea. Noi jucam cu trei mijlocași cu profil defensiv, nu reușeam nimic pe construcție. Apoi am schimbat, am jucat cu doi închizători, dar tot nu am reușit.

S-au schimbat mulți jucători. La începutul sezonului a fost transferat Vito Mistrati, care era număr 10, în spatele atacantului în sistemul 4-2-3-1. A simțit dureri la spate chiar înainte de primul meci, a descoperit o problemă care necesita timp. De atunci nu am prea avut variante acolo, plecase și Păun, mai rămăsese doar Deac sau varianta de a juca cu doi atacanți, dar care nu a funcționat cum ne-am dorit.”, a încheiat fostul atacant al Craiovei între 2013-2016.

Curelea este în acest moment liber de contract. Nu l-a urmat pe Dan Petrescu la Jeonbuk, în Coreea de Sud, și tocmai a anunțat că vrea să urmeze o carieră de antrenor principal.

sursa foto: Prima Sport/ Youtube

Distribuie articolul pe social media: