Prima reacție a lui Dan Petrescu după plecarea de la CFR: „Aveam nevoie de o provocare nouă”

Dan Petrescu (55 de ani) a oferit primele declarații după plecarea de la CFR Cluj și înțelegerea cu Jeonbuk Hyundai, locul 7 din Coreea de Sud.

Tehnicianul a explicat printr-o intervenție în emisiunea Sport Report, moderată de Dan Udrea, cum a sosit oferta pe numele său. „Roberto di Matteo, care e consilier la club, m-a întrebat dacă sunt interesat. Nici în China, Rusia, pe unde am mai fost, nu cunoșteam echipa. Plecam de la CFR și dacă aș fi luat titlul, aveam nevoie de o provocare nouă.”

Contractul dintre CFR Cluj și Petrescu mai era valabil un an și fiecare parte trebuia să achite o clauză de 400.000 de euro pentru a rupe înțelegerea. „Bursucul” n-a vrut să comenteze modul prin care s-a semnat despărțirea de club și ce s-a întâmplat cu clauza care părea că-l va ține blocat la Cluj. Totuși, crede că înlocuirea sa cu Andrea Mandorlini (62 de ani) va fi de bun augur pentru fosta campioană.

„Nu ar trebui să vorbesc eu despre ce trebuie să fie în continuare la CFR. Dar cred că Mandorlini este o alegere foarte bună, a câștigat campionatul aici, știe foarte bine clubul.”, a declarat cel care a contribuit la toate cele 5 titluri de campioană câștigate consecutiv de ardeleni.

Petrescu: „Nici în 100 de ani nu repetă ce am făcut eu”

Chestionat pe seama unei reîntoarceri în Ardeal, fostul jucător al lui Foggia nu exclude posibilitatea de a antrena la Cluj în viitor: „În fotbal și în viață nu știi niciodată ce se va întâmpla. Am rămas în relații excelente cu toți de la CFR, cu fanii, cu oamenii din club. Mi-am dat viața, am fost profesionist. Nu-mi reproșez nimic. Dacă arbitrajul era corect, ne băteam la titlu până în ultima etapă.

Mi-am făcut datoria și va fi greu ca un antrenor să repete în următorii 100 de ani performanțele pe care le-am făcut eu. Cine mai poate să facă ce am făcut eu, să ia titlul și să califice echipa în cupele europene?”

Petrescu are 5 titluri la Cluj sursa foto: gsp.ro

Fostul fundaș și component al „Generației de Aur” a oferit detalii despre echipa pe care o va prelua luna aceasta și care îi sunt obiectivele fixate de conducere.

„Am jucat cu Jeonbuk când antrenam în China. Am rămas surprins de ce am găsit la club, în acel an ei au câștigat Champions League Asia. Am contract pentru următorii doi ani și jumătate și acesta va fi obiectivul meu. Va fi greu însă, ei se află pe locul 7 în acest moment iar pentru a lua Champions League, mai întâi trebuie să câștig titlul.

Pe 11 iunie plec la Seoul, atunci avem conferința de presă. Nu știu ce buget voi avea acolo, însă cu siguranță va fi mai mare decât ce este în România.”, a încheiat fostul internațional cu 95 de prezențe în tricoul primei reprezentative.

foto principală: Sport.ro

Distribuie articolul pe social media: