Tatăl lui Deac rupe tăcerea: „L-au umilit! Unii jucători sunt marginalizați, joacă cei aduși din Italia!”

Ioan, tatăl lui Ciprian Deac (37 de ani), fotbalistul lui CFR Cluj, a vorbit pentru prima oară despre situația fiului său la clubul din Gruia. Acesta este nemulțumit de statutul de rezervă la club și de tratamentul din partea antrenorului la care este supus.

Până nu demult om de bază în echipa ardelenilor, Deac a ieșit din „primul 11” al echipei mai întâi forțat de o accidentare de umăr, apoi după înlocuirea lui Dan Petrescu cu Andrea Mandorlini pe banca tehnică. Italianul a schimbat sistemul din 4-2-3-1 în 3-5-2, iar veteranul CFR-ului nu și-a mai găsit locul în teren. Acesta a fost titular de numai 5 ori în actualul sezon, chiar dacă era anunțat ca fiind apt de joc încă dinainte de debutul noii ediții.

Mai poate Ciprian Deac? Ce se întâmplă cu veteranul de la CFR Cluj
Deac a fost om de bază în formațiile lui Dan Petrescu, însă a fost sărit din schemă de Andrea Mandorlini // sursa foto: Prosport

Ioan Deac: „Să vină cu argumente! E umilință!”

Într-un interviu acordat pentru Fanatik.ro, tatăl fotbalistului a lămurit situația fostului jucător de la Schalke sau Rapid. Ioan Deac susține că nu faptul că Ciprian nu este titular la club este ceea ce îl nemulțumește, ci faptul că nu a primit nicio explicație pentru ceea ce i se întâmplă.

„Exact, nu vă poate spune decât domnul Mandorlini ce se întâmplă. Asta e deranjant, pentru că nu există comunicare. În afara lipsei de respect față de el și a umilinței la care e supus, nu există comunicare. Pentru că într-o țară normală, într-un stat normal, într-un club normal, antrenorul dacă supune un jucător la tratamentul la care l-a supus pe Ciprian trebuia să vină cu argumente. Să spună „nu îmi place cum te pregătești, nu intri în viziunea mea, nu ești în conceptul meu.

În meciul cu U Cluj nu l-a băgat deloc, s-a încălzit tot meciul. La meciul de la Iași, ultimul, l-a scos la încălzire de la primirea primului gol și l-a băgat în minutul 82. Deci asta înseamnă umilință, să te scoată la încălzire și să nu te folosească. Ciprian a fost în primii „11” și vineri, la ultima zi de antrenament, l-a băgat pe Tachtsidis, care nu s-a antrenat toată săptămâna.„, a declarat Ioan, tătăl lui Ciprian, pentru sursa citată.

Tatăl lui Ciprian Deac îl atacă într-un mod incredibil pe Andrea Mandorlini
Deac a lucrat cu Mandorlini și în primul său mandat în Gruia // sursa foto: Prosport

„E jenant să facă asta în casa ta! Petrescu i-a reproșat că se antrena prea mult”

„Au fost discuții normale, pentru că schimbarea a intervenit după ce a început domnul Mandorlini să aducă jucătorii lui din Italia. A făcut sistemul de joc pentru jucătorii pe care i-a adus dânsul. În momentul când forțezi jucătorii care nu sunt apți nici medical, nici fizic, îi forțezi meci de meci asta denotă ceva.

Noi suntem conștienți că postul de titular se câștigă. Îl deranjează că nu joacă, pentru că fotbalul e viața lui. Și el datorează clubului CFR foarte mult, pentru că clubul CFR l-a format ca om și ca jucător. El tot ce a realizat, notorietate și situație materială, el datorează clubului.

Clubul CFR este familia lui, este casa lui. Și e jenant ca în casa ta să vină cineva să te umilească. Domnul Mandorlini putea să aibă o discuție cu el, să-i spună. Dacă nu i-a convenit faptul că nu se pregătește bine sau că se pregătește prea mult, că Petrescu i-a reproșat că prea mult se pregătește.

Trebuia să vină cu argumente, să-i spună și să poarte o discuție, că așa e normal. Sau dacă nu mai intră în viziunea lui, că fiecare antrenor are o concepție, are o viziune, trebuia să-i spună „Băi Ciprian, uită-te. Nu mai intri în calculele mele, nu mă mai bazez pe tine, alege-ți viitorul! Dacă vrei să rămâi și îți convine statutul ăsta, bine. Dacă nu, tu decizi.”., a încheiat tatăl fotbalistului cu 24 de selecții în prima reprezentativă.

38 de ani va împlini Deac în luna februarie a anului viitor

3.000.000 de euro plătea Schalke 04 în 2010 pentru transferul fotbalistului originar din Dej

sursa foto: captură Digi Sport

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *