Cum se descurcă Nana Boateng la noua echipă. A fost cel mai scump jucător vândut de CFR în vară

Nana Adjei Boateng (29 de ani) a fost jucătorul în schimbul căruia CFR Cluj a încasat cei mai mulți bani vara trecută. El a fost cumpărat de Jeonbuk Hyundai Motors pentru 2 milioane de euro.

Boateng a fost unul dintre puținii jucători pentru care șefii clubului din Gruia au plătit bani iar aceștia au fost vânduți mai departe. Ghanezul a fost cumpărat de CFR în urmă cu doi ani de la Kups, echipă pe care ardelenii o înfruntaseră cu un an înainte în preliminariile Europa League. Atunci, Boateng l-a impresionat pe Dan Petrescu, care a luat legătura cu jucătorul și a tras sforile pentru ca acesta să ajungă la Cluj.

Nana Boateng, prezentat oficial în portbagajul unei maşini de echipa antrenată de Dan Petrescu - Antena Sport
Momentul în care Boateng a fost prezentat de noul club // sursa foto: Antena Sport

Profit de 5 ori mai mare

Aducerea sa în România i-a costat doar 450.000 de euro pe șefii CFR-ului, de 5 ori mai puțin decât urmau să încaseze când acesta a fost vândut. Imediat după ce a fost demis de la CFR și instalat pe banca celor de la Jeonbuk, Dan Petrescu (55 de ani) l-a cerut la echipă pe Boateng, astfel că jucătorul a ajuns, în cele din urmă, din nou sub comanda „Bursucului”.

Iar mutarea n-a fost doar în avantajul lui CFR Cluj. De când a fost transferat, mijlocașul a lipsit în doar 2 partide, fiind om de bază în Coreea de Sud. Până acum a apărut pe teren în 13 meciuri de campionat și a înscris o dată, în înfrângerea suferită de Jeonbuk contra Daegu, scor 1-3.

Titular incontestabil în Gruia

Crescut la juniorii lui Manchester City, Boateng a fost unul dintre cei mai importanți jucători cât timp a fost sub contract cu ardelenii. A evoluat în 88 de partide în tricoul alb-vișiniu și a înscris de 7 ori, iar cota sa de piață a explodat cât timp a jucat în România. Boateng este evaluat acum de site-urile de specialitate la 2,2 milioane de euro, o diferență de aproape 2 milioane între valoarea sa de atunci și cea din prezent. Mijlocașul era cotat la doar 300.000 de euro în momentul în care a semnat cu CFR.

sursa foto: GSP.RO

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *