Un fost antrenor al CFR-ului este OUT! I-a fost reziliat contractul după doar 3 luni

Antrenorul Vasile Miriuță (55 de ani) și clubul Chindia Târgoviște au ajuns la un acord privind rezilierea pe cale amiabilă a contractului. Echipa ocupă poziția a 10-a în Liga 2, cu mult sub așteptările conducerii, care își dorește revenirea în primul eșalon la finalul sezonului.

După ce Dragoș Militaru (33 de ani) n-a rezistat decât 3 meciuri pe banca Chindiei, șefii clubului au decis că este momentul pentru o nouă schimbare pe banca tehnică. Vasile Miriuță, cel care fusese numit principal în luna august, și-a luat la revedere de la jucători la finalul antrenamentului de miercuri, anunțat fiind că nu i se va mai da credit în continuare.

Chindia Târgoviște are trei variante, după plecarea lui Vasile Miriuță
Miriuță are 9 selecții la naționala Ungariei, pentru care a reușit un gol // sursa foto: Digi Sport

S-a întors în antrenorat în 2023

Sub comanda sa, târgoviștenii au înregistrat în campionat 4 victorii, 3 remize și 4 înfrângeri. Ultima, 0-2 cu CS Mioveni, i-a fost fatală antrenorului care de-a lungul carierei a mai trecut pe la Ceahlăul Piatra-Neamț, CFR Cluj, Gyor, ASA Târgu Mureș, Energie Cottbus, Concordia Chiajna, Dinamo, Hermannstadt, Kisvarda și Minaur Baia Mare.

Fostul internațional maghiar anunța în urmă cu un an că va renunța definitiv la cariera de antrenor și că se va concentra pe cea de analist sportiv. Totuși, acesta și-a încălcat cuvântul când Minaur, echipa la care activa ca director tehnic, a rămas fără antrenor și a fost de acord să asigure interimatul în ultima parte a sezonului, însă nu a putut evita retrogradarea în al treilea eșalon.

Podiumul cu CFR Cluj

Vasile Miriuță a antrenat-o pe CFR în două rânduri. Prima oară, între 2013-2014, când clubul se afla în insolvență și se confrunta cu mari probleme financiare. Miriuță i-a părăsit pe ardeleni la finalul anului 2014, care aveau să încheie sezonul pe locul 3, după FCSB și ASA Târgu Mureș.

A revenit la echipă în 2016, când i-a condus pe feroviari tot sezonul, după care a fost înlăturat, în locul său fiind instalat Dan Petrescu, antrenorul care avea să contribuie la următoarele 5 titluri de campioană ale CFR-ului. În total, Miriuță i-a pregătit pe ardeleni în 79 de meciuri, dintre care 39 încheiate cu victorie.

sursa foto: Prosport

Distribuie articolul pe social media:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *